Duurzaam houthakkershemd | Sophie Stone

Item van de week: het houthakkersoverhemd

Waar is een houthakkershemd van gemaakt? Sinds wanneer is het in de mode? Hoe stijl ik hem het beste? We leggen het je allemaal uit in deze blog over duurzame houthakkersoverhemden!
04 oktober 2023
Shop duurzaam kasjmier bij Sophie Stone

Item van de week: kasjmier

Wat is kasjmier wol? Hoe duurzaam is het? Wat is het verschil met normale (schapen)wol? En hoe kun je kasjmier het beste wassen? We vertellen het je allemaal in deze blog.

04 oktober 2023
Veja Venturi & V10 | Sophie Stone

ITEMS VAN DE WEEK: VEJA Venturi & V10

In deze blog richten we de spotlight op twee bekende modellen van het duurzame sneakermerk VEJA: de Venturi en de V10 CWL. De VEJA venturi is een van de sportievere/outdoor modellen van VEJA. Door de stevig zool en het goede voetbed draagt die super comfortabel. De V10 is een van de bekendste VEJA modellen. De CWL versie is gemaakt met vegan leer (van o.a. bio katoen en maiszetmeel).
20 september 2023
De leukste duurzame moederdag cadeau's | Sophie Stone

De leukste duurzame moederdag cadeau's

Ben je op zoek naar een origineel en duurzaam cadeau om je moeder mee te verrassen? We helpen je graag aan een bijzonder moederdag cadeau, dat op eerlijke en milieuvriendelijke wijze gemaakt is.
10 mei 2023
De grote duurzame denim zomer guide | Sophie Stone

De grote duurzame denim zomer guide

De lente komt er aan. Daarom leek het ons goed om een grote denim zomer guide te maken. Want wat is nu precies het verschil tussen de shorts of waarin verschillende de undyed jeans van elkaar? Je leest het in deze blog!
07 maart 2023
Capsule wardrobe zomer | Sophie Stone

8 tips voor het creëren van een capsule wardrobe in 2023

Wordt 2023 het jaar waarin jij een capsule wardrobe gaat samenstellen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij snappen hoe frustrerend het is als je kledingkast vol hangt met kleding waar je niet écht blij van wordt. Daarom helpen we je in 8 praktische tips naar een minimalistische kledingkast.
07 maart 2023
Alles over kleding keurmerken | Sophie Stone

Alles over kleding keurmerken

Hoe werkt een kledingkeurmerk precies? In deze blog focussen we ons op keurmerken in de kledingindustrie en daarnaast in het bijzonder de keurmerken die je terugvindt in de Sophie Stone webshop.
07 maart 2023
Hoe verzorg je jouw Bufandy sjaal? | Sophie Stone

Hoe verzorg je jouw Bufandy sjaal?

Hoe verzorg, onderhoud en was je jouw zacht Bufandy alpaca sjaal het beste? Was hem in ieder geval zo min mogelijk. Wil je hem toch wassen? We leggen je in de blog uit hoe je dat het beste doet!
07 maart 2023
Blog breisels vs. weefsels | Sophie Stone

Breisels vs. Weefsels

Bij breisels denk je waarschijnlijk snel aan grof gebreide truien. Maar wist je dat de meeste T-shirts ook gebreid zijn? Wat is nu dan eigenlijk het verschil tussen een breisel en een weefsel? En wanneer wordt er gekozen voor een breisel en wanneer voor een weefsel? Vandaag leggen we jullie de basis uit van breisels en weefsels en aan het eind van deze blog kun je precies herkennen of jouw kledingstuk een breisel is of een weefsel.
07 maart 2023
Swedish Stockings verzorgingstips | Sophie Stone

Swedish Stockings panty’s levensduur verlengen

Hoe zorg je ervoor dat jouw panty's zo lang mogelijk mee gaan? De duurzame panty’s van Swedish Stockings gaan door de premium kwaliteit lang mee, mits je er zorgvuldig mee omgaat. In deze blog leggen we je uit hoe je jouw Swedish Stockings het beste kunt verzorgen.
07 maart 2023
De voordelen van slow fashion | Sophie Stone

De voordelen van slow fashion

Slow Fashion heeft veel voordelen en houdt rekening met mens en natuur. Maar wat zijn nu precies deze voordelen? Dit kun je lezen in deze blog.
07 maart 2023
Ontdek ons nieuwe merk: Alohas | Sophie Stone

Ontdek ons nieuwe merk: Alohas

Ben jij al helemaal klaar voor de zomer? Wij in wel! Sinds deze week kun je je zomerse outfit helemaal afmaken bij ons. Namelijk met de sandalen en laarsjes van Alohas. We zijn super blij met deze toevoeging in de Sophie Stone webshop. 
07 maart 2023