Een nieuwe week, een nieuwe blog! Deze week gaan we je wat meer vertellen over het merk Embassy of Bricks and Logs.

Hoe is Embassy ontstaan

Embassy is in 2015 opgericht door Niko Vatheuer. Het is een Duits vegan outdoor merk dat zich richt op het maken van warme, duurzame winterjassen. Niko vormt een klein team samen met zijn vrouw Anna en Eric Mirbach.

Wat doet Embassy

Het doel van Embassy is om een eigentijds modemerk te creëren met een hoge esthetische en ethische standaard. De ontwerpen zijn gericht op de hedendaagse mode gecombineerd met functionaliteit. Het belangrijkste doel van Embassy is om een geweldig product te maken. De tweede stap van het merk is om het product dan zo duurzaam mogelijk te maken. Ze volgen het credo: design first.
sustainable embassy jas

Hoe produceert Embassy

Voor Embassy is het belangrijk dat hun items op een goede manier geproduceerd worden. Eerlijke werkomstandigheden en een veilige omgeving is een must. De jassen van Embassy worden ontworpen in Duitsland en geproduceerd in China. Het merk werkt graag met wat kleineren productiepartners. Zo kunnen ze garanderen dat de omstandigheden goed zijn.
Embassy fabriek
Wat voor materialen gebruikt Embassy

Bij Embassy of brick and logs maken ze gebruik van met de hand geselecteerde premium materialen. De winterjassen van Embassy zijn gemaakt van gerecyclede en PETA-approved vegan materialen. De padding in de jassen is gemaakt met gerecyclede PET-flessen uit de oceaan. Daarnaast heeft het merk een innovatieve faux fur ontwikkeld, ook gemaakt van gerecyclede PET-flessen, die net zo zacht is als dierlijk materiaal.

Embassy bij Sophie Stone
Bij Sophie Stone hebben we verschillende modellen van het merk Embassy. Zo hebben we de Lyndon puffer jacket in de kleur moss, de Ry puffer parka in dusk en burnt-red. Het laatste model dat we hebben is de Zonza puffer jacket moss.
Anouk Brouwer