✔ GRATIS verzending v.a. €50 ✔ Organic + Fair Fashion

Fair Fashion

Wat is fair fashion? 

Fair fashion is mode die – in tegenstelling tot de conventionele mode - onder goede arbeidsomstandigheden en van duurzame materialen gemaakt is. Deze mode is door haar productieproces minder belastend voor het milieu en leidt tot een verhoging van de levensstandaard van de werknemers in deze industrie. Andere benamingen voor fair fashion zijn: eerlijke, verantwoorde, groene kleding of eco mode. In het Engels worden de termen ethical fashion en sustainable fashion veel gebruikt. 

 

Fair trade

Fair Fashion is beter voor de mensen die deze kleding produceren dan reguliere mode omdat ze o.a.: een redelijk salaris krijgen, onder veilige omstandigheden werken en er geen sprake is van kinderarbeid.

De Fair Wear Foundation, een van de organisaties die goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie toetst, heeft acht condities benoemd, ‘Code of Labour Practices’, waar Eerlijke Kleding aan moet voldoen. Merken kunnen zich aansluiten bij de Fair Wear Foundation, nadat deze op verschillende manieren gecontroleerd heeft of ze aan de gestelde condities voldoen. ArmedAngels is een merk uit de Sophie Stone collectie en een voorbeeld van een merk dat aangesloten is bij de Fair Wear Foundation. De merken People Tree en ArmedAngels van onze collectie dragen het Fair Trade keurmerk. Daarnaast is er het omvangrijke GOTS keurmerk (zie ook Duurzaam hieronder) voor biologisch materialen, dat o.a. goede arbeidsomstandigheden als een van haar voorwaarden heeft opgenomen. Het GOTS keurmerk wordt door vrijwel alle merken van Sophie Stone gevoerd. Een uitleg van de drie belangrijkste keurmerken lees je op de pagina keurmerken.   

Duurzaam

Fair Fashion is beter voor het milieu (en de mensen die het land bewerken) dan reguliere mode door het gebruik van o.a.: duurzamere grondstoffen zoals biologisch katoen (geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen), bamboe (geen pesticiden/weinig irrigatie nodig) en Tencel/Lycocell.

Er zijn verschillende certificeringen voor de genoemde grondstoffen. Een van de bekendste is het GOTS (Global Organic Textile Standard) certificaat voor biologisch katoen en andere biologisch geteelde vezels die als grondstof voor textiel gebruikt worden.

Andere zaken qua productie waar Fair Fashion merken gebruik van maken zijn: recycling (bijv. oude petflessen als basis voor spijkerbroeken), het beperken/compenseren van CO2-uitstoot van fabrieken, het gebruiken van verfstoffen die niet schadelijk zijn voor het milieu, het voorkomen van dierenleed en het gebruik van alternatieve energie zoals zonne- en windenergie.

Wil je meer informatie over de materialen waar de items uit de Sophie Stone collectie van gemaakt zijn? Kijk dan bij Materialen!

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

én ontvang 10% korting op je bestelling!