GRATIS VERZENDING va €50 | Binnen 1 werkdag verzonden

over Sophie Stone

Sophisticated Fair Fashion Boutique

Een mooie jurk voor een feestje, een net rokje voor een presentatie of een leuk sieraad om je outfit mee af te stylen: het zijn mode-items die ervoor zorgen dat je je goed voelt op een leuk of belangrijk moment. Maar het is vaak lastig om mooie fair fashion - mode die onder goede arbeidsomstandigheden en van duurzame materialen gemaakt is -  te vinden.

Sophie Stone biedt Sophisticated Fair Fashion aan: mode en accessoires van opkomende duurzame merken met een urban, vrouwelijke en stijlvolle look. Je vindt hier unieke mode-items van Fair Fashion merken uit Londen, Amsterdam, Berlijn, Stockholm, München en Istanbul. Alle kleding en accessoires zijn geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en met een zo laag mogelijke milieu-impact. 

  

Fair   |   Sustainable   |   Unique 

 

Sophie Stone 

Fair

De mode die je bij Sophie Stone vindt wordt op een goede manier gemaakt. Dat wil zeggen onder goede omstandigheden voor de mensen die de kleding maken. Dit betekent dat ze o.a. een redelijk salaris krijgen, onder veilig omstandigheden werken en dat er geen sprake is van kinderarbeid. Dit wordt gewaarborgd door een Fair Trade- of Fair Wear keurmerk en/of het GOTS-certificaat. Bij elk mode-item van de Sophie Stone collectie staat omschreven waar en waarvan het gemaakt is en welke keurmerken het draagt. 
 

Sustainable

De mode-items van Sophie Stone zijn geproduceerd met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Er wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijkere stoffen (dan conventioneel katoen) zoals gecertificeerd biologisch katoen, lyocell of Tencel. Dit zijn plantaardige materialen die geproduceerd zijn zonder pesticiden of insecticiden, waarbij gebruik wordt gemaakt wordt van milieuvriendelijke verfstoffen en zo min mogelijk water. Op de pagina Materialen vertellen we over de verschillende stoffen welke gebruikt worden voor de kleding van Sophie Stone en wat de milieuvriendelijkheid van elke stof is.
 

Unique

De merken die Sophie Stone aanbiedt zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben een cleane, stijlvolle, urban look. De modecollectie kenmerkt zich veelal door een strak en vrouwelijk silhouet, is uitgevoerd in bijzondere kleuren en met materialen van hoge kwaliteit. Het zijn opkomende fair fashion merken die op zeer kleine schaal in Nederland worden verkocht of waarvan Sophie Stone zelfs de eerste aanbieder in Nederland is (zoals bij Phil+Lui en Rich&Vibrant. De merken doen er alles aan om een positieve impact te genereren op mens en milieu. Als je wat meer wilt weten over de achtergrond van de mode-items kun je bij Merken & Productie informatie vinden over de merken van Sophie Stone en waar ter wereld alle productielocaties zich bevinden. 
 

Hoe het begon..

Op een dag in juni 2013 was ik, Anna Sophie, onderweg naar mijn werk en dacht na over biologisch en eerlijk eten en hoe het steeds populairder wordt om voor een ‘betere’ dan de reguliere keuze te gaan. Hetzelfde zou voor mode moeten gelden, zeker gezien alle mediaberichten over misstanden in de kledingindustrie. Maar ik besefte me niet te weten waar ik leuke, duurzame en eerlijke kleding kon kopen. Ik begon een online zoektocht naar mooie fair fashion. Bij het handjevol fair fashion webshops dat ik tegen kwam, vond ik echter zelden mode-items om op slag verliefd op te worden. Dat moet anders kunnen dacht ik, ik zou graag mooie, stijlvolle, vrouwelijk en on-trend fair fashion kopen op het moment dat het mij goed uitkomt. Het idee voor Sophie Stone was geboren! 1 avondopleiding Mode & Textiel, 3 modebeurzen, 1 business plan en 1 ontslagbrief aan mijn toenmalige werkgever verder, ben ik twee jaar later begonnen met Sophie Stone.
 
Hoe het begon I Sophie Stone

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

én ontvang 10% korting op je bestelling!

Zoeken