Sophisticated Fair Fashion 

 
Sophie Stone biedt Sophisticated Fair Fashion aan: mode, accessoires en beauty van opkomende duurzame merken met een urban, kleurijke en stijlvolle look. Je vindt hier unieke mode-items van Fair Fashion merken uit o.a. Londen, Amsterdam, Berlijn, Stockholm, Kopenhagen en Barcelona. Alle items zijn geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en met een zo laag mogelijke milieu-impact.

Het team

 
Anna Sophie Esther
Chef Fashion Chef Operations
Binnen Sophie Stone houd ik me met name bezig met de fashion collecties, de technische kant van de webshop en grafisch design. Als Chef Operations richt ik me met name op de dagelijkse gang van zaken, inkopen van de 'never out of stock' collecties, niveau van de voorraad en de financiën.

 

Ben je in onze winkel in Utrecht? Dan staan deze helden voor je klaar:

Elske | Sophie Stone

Jipke | Sophie Stone Nienke | Sophie Stone Lytse | Sophie Stone
Elske Jipke Nienke Lytse
Winkelheld
Winkelheld
Winkelheld
Winkelheld 

 

Deze twee dames lopen momenteel bij ons stage:

Floor Anouk
Online marketing stagiaire  Retail stagiaire

   

 

 Verleden

Op een dag in 2014 dacht ik, Anna Sophie, na over biologisch eten en hoe het steeds populairder werd om voor een ‘betere’ keuze te gaan. Hetzelfde zou voor mode moeten gelden, zeker gezien alle misstanden in de kledingindustrie. Ik begon een online zoektocht naar mooie fair fashion, maar vond zelden mode-items om op slag verliefd op te worden. Dat moet anders kunnen dacht ik; het idee voor Sophie Stone was geboren! 1 avondopleiding Mode & Textiel, 3 modebeurzen, 1 business plan en 1 ontslagbrief aan mijn toenmalige werkgever verder, begon ik met Sophie Stone.
 
Op 29 februari 2016 ging de webshop live! In de jaren die volgden nam ik deel aan allerlei markten, festivals en andere pop-up events en groeide het aantal bestellingen per week steeds verder. De collectie werd groter, er werden nieuwe merken toegevoegd en de webshop werd geoptimaliseerd.
 
In januari 2020 was het tijd voor een eigen kantoor, met magazijn en showroom aan de Europalaan in Utrecht. Ook zagen Esther en ik (wij zijn oud-collega's die vriendinnen werden), elkaar voor het eerst weer na Esther’s wereldreis. We besloten onze krachten te bundelen, het aanbod uit te breiden en te zorgen dat shoppen bij Sophie Stone net zo comfortabel wordt als bij de grote online fashion reuzen. Maar dán met een veel beter gevoel. Dat zijn wij, 2 oud-collega's en vriendinnen met een gezamenlijke droom:
een eerlijke en schone mode-industrie.

 

Nu

Fair + Sustainable + Unique
Sophie Stone is uitgegroeid tot een bekende naam in de online Fair Fashion wereld met een huidige aanbod van > 40 duurzame merken. Wij bieden mode, accessoires en beauty producten aan voor iedereen die een duurzamere keuze wil maken. Bij ons vind je mooie items van hoge kwaliteit, gemaakt van duurzame materialen en voor een eerlijke prijs. Onze klanten, verspreid over heel Nederland en de ons omringende landen, beoordelen ons met een 4.9 uit 5 sterren.
 
Fair
De mode die je bij Sophie Stone vindt wordt op een goede manier gemaakt. Dat wil zeggen onder goede omstandigheden voor de mensen die de kleding maken. Dit betekent dat ze o.a. een redelijk salaris krijgen, onder veilig omstandigheden werken en dat er geen sprake is van kinderarbeid. Dit wordt gewaarborgd door een Fair Trade- of Fair Wear keurmerk en/of het GOTS-certificaat. Bij elk mode-item van de Sophie Stone collectie staat omschreven waar en waarvan het gemaakt is en welke keurmerken het draagt.
 
Sustainable
De mode-items van Sophie Stone zijn geproduceerd met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Er wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijkere stoffen (dan conventioneel katoen) zoals gecertificeerd biologisch katoen, lyocell of Tencel. Dit zijn plantaardige materialen die geproduceerd zijn zonder pesticiden of insecticiden, waarbij gebruik gemaakt wordt van milieuvriendelijke verfstoffen en zo min mogelijk water. Op de pagina Materialen vertellen we over de verschillende stoffen welke gebruikt worden voor de kleding van Sophie Stone en wat de milieuvriendelijkheid van elke stof is.
 
Unique
De merken die Sophie Stone aanbiedt zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben een vrouwelijke, stijlvolle en urban look. De modecollectie is uitgevoerd in bijzondere kleuren en prints en gemaakt van materialen van hoge kwaliteit. Het zijn opkomende fair fashion merken die op kleine schaal in Nederland worden verkocht of waarvan Sophie Stone zelfs de eerste aanbieder in Nederland is. De merken doen er alles aan om een positieve impact te hebben op mens en milieu. Als je wat meer wilt weten over de achtergrond van de mode-items kun je bij merken informatie vinden over de merken van Sophie Stone.
 
Sophie Stone winkel

Winkel 

Op 1 oktober 2022 opende onze nieuwe Sophie Stone winkel aan de Steenweg in Utrecht! Je kunt hier alle mode-items, accessoires, schoenen, jassen, tassen, badkleding, lingerie en beauty producten bekijken, voelen en passen.
Ook is er een speciale mannenafdeling én kunnen er workshops gegeven worden in de ruimte achterin.
We maken graag een lekker (haver)cappuccino voor je en vertellen je alles over onze merken, materialen en nieuwe stijlen. Zien we je binnenkort in de winkel? 
 
 Lees hier alles over de winkel en de openingstijden.
Duurzame mode winkel Utrecht | Sophie Stone