Vegan kleding

Vegan Kleding | Sophie Stone

Wanneer je een vegan (veganistische) lifestyle hebt kun je zeker goed slagen bij Sophie Stone. De meeste kleding is namelijk vegan en indien dit het geval is zie je op de detailpagina van het artikel ‘Vegan: ja’ staan.

Daarnaast kun je een selectie maken van alle veganistische artikelen door binnen een bepaalde categorie links in je scherm vegan aan te vinken.   

Mairaa mom jeans earth vegan

Want wat is vegan fashion? Dat zijn kleding, accessoires en schoenen waar (tijdens het productieproces) geen dieren aan te pas zijn gekomen. Vegan mode bevat bijvoorbeeld geen leer, zijde (want gemaakt van het spinsel van de zijderups) of parelmoerknoopjes (gemaakt van schelpen). 

 

Materialen die je veel ziet terug komen in onze vegan kleding items zijn bijvoorbeeld biologisch katoen, Ecovero (viscose) en Tencel. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van hennep, bamboe en gerecycled polyester.

ARMEDANGELS Japaandi trui | Sophie Stone

Jaapandi trui roze

Daarnaast zijn de knoopjes gemaakt van (gerecycled) plastic of bamboe, de patch op een spijkerbroek is gemaakt van een vegan alternatief voor leer en in plaats van wol is een dikke trui bijvoorbeeld gemaakt van een mix van katoen met Tencel, polyamide of gerecyclede PET-flessen. 

 

SHOP VEGAN KLEDING VROUW              SHOP VEGAN KLEDING MAN    

JLABEL Mansi blouse | Sophie Stone      

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

én ontvang €5,- korting op je bestelling!