Vegan kleding

Vegan Kleding | Sophie Stone

Wanneer je een vegan (veganistische) lifestyle hebt kun je zeker goed slagen bij Sophie Stone. De meeste kleding is namelijk vegan en indien dit het geval is zie je op de detailpagina van het artikel ‘Vegan: ja’ staan.

Daarnaast kun je een selectie maken van alle veganistische artikelen door binnen een bepaalde categorie te filteren (kopje 'Materiaal & Criteria') op vegan. Op desktop of laptop zie je de filteropties links in je scherm, op mobiel bovenin.

 

SHOP VEGAN KLEDING VROUW              SHOP VEGAN KLEDING MAN    

JLABEL Mansi blouse | Sophie Stone      

 

Wat is vegan fashion?

Want wat is vegan fashion? Dat zijn kleding, accessoires en schoenen waar (tijdens het productieproces) geen dieren aan te pas zijn gekomen. Vegan mode bevat bijvoorbeeld geen leer, zijde (want gemaakt van het spinsel van de zijderups) of parelmoerknoopjes (gemaakt van schelpen). 

Mairaa mom jeans earth vegan

 

Vegan materialen

Materialen die je veel ziet terug komen in onze vegan kleding items zijn bijvoorbeeld biologisch katoen, Ecovero (viscose) en Tencel. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van hennep, bamboe en gerecycled polyester.

ARMEDANGELS Japaandi trui | Sophie Stone

Jaapandi trui roze

 

Knoopjes en patches

Daarnaast zijn de knoopjes gemaakt van (gerecycled) plastic of bamboe, de patch op een spijkerbroek is gemaakt van een vegan alternatief voor leer en in plaats van wol is een dikke trui bijvoorbeeld gemaakt van een mix van katoen met Tencel, polyamide of gerecyclede PET-flessen. 

Vegan patch | Sophie Stone

Vegan jeans van Kings of Indigo

 

Vegan alternatief voor wol

Wol is het meest voorkomende niet-vegan materiaal dat voor kleding gebruikt wordt. Voor een echte warme wintertrui is wol een mooi materiaal. Gelukkig zijn er genoeg vegan alternatieven, zoals biologisch katoen of gerecycled polyester, die wel vegan zijn én niet kriebelen. Deze vind je op samen in onze collectie 'truien zonder kriebel'.

 

 Ladaa trui roze | Sophie Stone

Ladaa kinoko