New brand alert: O MY BAG!

Wij zijn mega enthousiast om ons nieuwe tassenmerk O My Bag aan jullie te mogen introduceren! O My Bag is een Nederlands merk dat bekend staat om zijn duurzame en stijlvolle tassen. Het merk werd opgericht in 2011 door Paulien Wesselink, met als doel de mode-industrie te transformeren door eerlijke en milieuvriendelijke producten te leveren.

Het bijzondere aan O My Bag is de focus op ethische productie en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. De tassen worden gemaakt van eco-leer, een duurzaam alternatief voor traditioneel leer dat minder schadelijke chemicaliën gebruikt in het productieproces. Daarnaast werkt het merk samen met Indiase fabrikanten die zich inzetten voor eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden.

O My Bag streeft ernaar om de ecologische voetafdruk van hun producten zo klein mogelijk te houden. Ze maken gebruik van biologisch katoen voor de voering van de tassen en vermijden het gebruik van plastic waar mogelijk.
Met een breed scala aan producten, van handtassen en rugzakken tot portemonnees en accessoires, biedt O My Bag stijlvolle opties die ook nog eens goed zijn voor de planeet en de mensen die ze maken.
Bekijk hier onze nieuwe prachtige collectie van O My Bag! 

De ultieme care guide voor jouw O My Bag tas. 

We begrijpen hoe belangrijk het is om goed voor je tas te zorgen, zodat deze jarenlang meegaat. Daarom hebben we in deze blog een uitgebreide verzorgingsgids opgesteld. Deze gids helpt je precies te weten hoe je jouw O My Bag tas in topconditie kunt houden.

In onze collectie hebben wij tassen van klassiek leer en Vegan Uppeal™. 

Jouw tas van O My Bag Vegan Uppeal™ onderhouden

O My Bag Vegan Uppeal™ bestaat voor maximaal 21% uit restafval van appelschillen, stelen en vezels, gecombineerd met een mix van synthetische materialen die zorgen voor sterkte en duurzaamheid.

Dankzij de unieke samenstelling van ons Vegan Uppeal™-materiaal is behandeling met lederbeschermers of moisturizers niet nodig. Vegan Uppeal™ is sterk en onderhoudsvriendelijk. Het gaat een leven lang mee zonder enige speciale behandeling. Gebruik nooit een lederbeschermer of moisturizer, omdat dit je tas kan beschadigen en de schade onherstelbaar kan zijn.

Klassiek O MY BAG leer onderhouden

De klassieke leren tassen hebben twee verschillende oorsprongen. Het originele klassieke leer komt uit Kolkata, India. Het tweede klassieke leer is het plantaardig gelooide Vachetta leer uit Toscane, Italië. Beide natuurlijke leersoorten worden gekenmerkt door een satijnglans en een gladde, zachte textuur. 

Het klassieke leer zal na verloop van tijd van kleur veranderen door blootstelling aan de elementen. Enkele lichte markeringen kunnen voorkomen, vooral op plekken die vaak aangeraakt worden (bijvoorbeeld rond de klep of bij het beslag). Gelukkig kan een speciale leerreiniger op een doek als magie werken op het klassieke leer. Daarnaast raden we voor algehele bescherming aan om elke 6-8 weken een hoogwaardige leer spray te gebruiken, vooral als je tas regelmatig wordt blootgesteld aan hevige regenval of intens zonlicht.

Tips & tricks: 
  1. Leer is een levendig en natuurlijk materiaal. Daarom is het raadzaam om vochtigheid of regen te vermijden. Eventuele kleine luchtbellen die ontstaan door vocht zullen vanzelf vervagen.
  2. Maak gebruik van natuurlijke droogmethoden. Gebruik geen warmte om je O My Bag te drogen. Laat het op natuurlijke wijze drogen, weg van radiatoren. Directe warmte zal het leer uitdrogen.
  3. Bij het gebruik van lederen behandelingen is het verstandig om het product eerst op een onopvallend deel van je tas te testen voordat je het op de gehele tas aanbrengt.
  4. Bewaar je tas, wanneer je hem niet gebruikt, in de originele stofzak, op een droge plaats en bescherm tegen wisselingen in temperatuur.
Extra tips bij bepaalde vlekken: 

Penstrepen:

Het verwijderen van penstrepen is een van de moeilijkste vlekken om van leer te verwijderen. Als je per ongeluk je tas met een pen hebt gemarkeerd, is het belangrijk om snel te handelen om de vlek te verwijderen. Gebruik onmiddellijk een lederlotion en wrijf voorzichtig over de vlek, maar houd er rekening mee dat er altijd een risico bestaat dat de inkt zich verspreidt, vooral als de tas nieuw is en nog niet veel gedragen. Een andere methode die je kunt proberen, is het gebruik van een pen gum (meestal het blauwe deel van een gum) om voorzichtig over het leer te wrijven, waardoor de vlek mogelijk kan worden verwijderd.

Water:

Heeft je waterfles gelekt in je tas en een vervelende watervlek achtergelaten? Probeer een speciale leder reiniger voor waterstrepen. Breng met een doek een kleine hoeveelheid reiniger aan op het gebied en wrijf langzaam in cirkelvormige bewegingen. Probeer het product gelijkmatig over dat deel van de tas te verspreiden en laat het vervolgens op natuurlijke wijze drogen.

Olijfolie:

Om olijfolie vlekken snel te verwijderen, meng je olijfolie en water en breng je dit mengsel gelijkmatig aan op de hele tas of het lederen item. Dit vervaagt de randen van de vlek en verdunt deze. Let op dat het leer iets donkerder kan worden, maar de vlek zal minder zichtbaar zijn. Gebruik een kleine hoeveelheid en voeg indien nodig meer toe. Het leer zal na verloop van tijd donkerder worden, waardoor de vlek uiteindelijk vervaagt.

Kleurverschillen:

Als je lichte tas donkerder wordt op plekken waar het in contact komt met je kleding, raden we aan om deze gebieden te reinigen met een speciale leerreiniger. Gebruik een doek om een kleine hoeveelheid reiniger aan te brengen op het gebied en wrijf langzaam in cirkelvormige bewegingen. Verdeel de reiniger gelijkmatig over dat deel van de tas en laat het vervolgens aan de lucht drogen. Breng daarna een geschikte lederlotion aan voor hydratatie.

(Raadpleeg altijd de instructies van je verzorgingsproducten).

Hopelijk helpen deze tips je bij het optimaliseren van het gebruik van je tas, zodat je er nog vele jaren plezier van kunt hebben!

 O MY BAG Georgia Wild Oak Soft Grain Leather | Sophie Stone

Anouk Brouwer