Sustainable swimwear

 

De dagen worden langer, de nachten korter en de temperaturen stijgen: de zomer is om de hoek! Wát je plannen ook zijn, mooie zwemkleding kan niet ontbreken in je zomergarderobe. Maar waar moet je op te letten tijdens het shoppen van duurzame zwemkleding? Wij hebben een aantal aandachtspunten op een rijtje gezet zodat jij straks extra kunt genieten van je bewust gekozen duurzame badkleding, oftewel conscious swimwear!

 

Waar wordt sustainable swimwear van gemaakt?

Bijna alle zwemkleding wordt gemaakt van polyester oftewel, plastic. Dit komt door de eigenschappen van polyester: het droogt snel en is elastisch. Een bikini van katoen bijvoorbeeld zou snel gaan lubberen en van je billen afzakken. In het jaar 2018 werd er wereldwijd 359 miljoen ton polyester geproduceerd en in Europa alleen al werd er in dat jaar zo’n 62 miljoen ton plastic gemaakt. Dit zijn enorme hoeveelheden en daarbij stijgen deze aantallen elk jaar. Hoog tijd dus om de productie van plastic te verminderen en te investeren in het alternatief: hergebruik van bestaand plastic!


 

 

Duurzame bikini’s en badpakken van rPET

Sustainable swimwear is daarom vaak gemaakt van rPET: polyester gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Eén van de hele mooie dingen aan het gebruik van rPET is dat hiervoor geen aardolie gewonnen hoeft te worden terwijl dit voor het produceren van nieuw plastic wel nodig is. Daarnaast wordt er bij de productie van rPET 59% minder energie verbruikt, wordt er 32% minder Co2 uitgestoten en is er een minder water nodig.


 

 

 

Plasticsoep

Naast de voordelen van de productie van rPET ten opzichte van het produceren van nieuw plastic is er nóg een fantastisch voordeel: het opruimen van de oceanen! De gerecyclede PET-flessen komen namelijk niet in het zeewater terecht maar krijgen een nieuw leven als duurzame zwemkleding! Op die manier genieten wij van een prachtige duurzame bikini of duurzaam badpak én houden we de oceaan als leefomgeving schoon en veilig. “A circular world is a better world.” Aldus, Dedicated.

 

 

Conscious én in stijl

Zwem en flaneer conscious en in stijl deze zomer met de tweede collectie sustainable swimwear van het Zweedse merk Dedicated! De gevoerde badpakken, bikinitops en broekjes zijn gemaakt van een zachte, stretchy stof (rPET) voor ultiem comfort. Bloemen, strepen, abstract tropisch of toch liever effen? Neem een kijkje tussen de verschillende stijlen, prints en kleuren en vind jouw perfecte match!


Shop hier sustainable swimwear!

 

 

Microplastics

Om te voorkomen dat de duurzame badkleding alsnog de oceanen vervuilt kun je voor het wassen van je plastic kleding de GuppyFriend waszak gebruiken! Meer weten over microplastics en de GuppyFriend? Klik hier voor het blog!

 

 

 

Daphne Dake