De top 9 catwalk trends van  SS20

As seen on the runway en in de fashion bladen

Kleuren, stoffen en prints: wat gaan we veel zien deze zomer? Er komt veel voorbij op het gebied van fashion in de beeldcultuur van vandaag de dag, maar welke hot trends zijn blijvend mooi en hoe combineer je ze? Wij zijn de bladen ingedoken en hebben onze favorieten op een rij gezet samen met de fair fashion varianten uit onze zomercollectie.

 

1. Fine lines oftewel, pinstripes

Een terugkerende trend op het gebied van prints zijn de subtiele streepjes. Horizontaal, verticaal, op een pak of een t-shirt, roze, blauw, zwart of wit: we zagen het allemaal voorbijkomen. Het fijne aan de pinstripes-print is dat het past bij elk item en elke stijl!

Fine lines oftewel, pinstripes

 

2. Tropical getaway

Denk aan fruitige, kleurrijke prints en abstracte afbeeldingen geïnspireerd door de natuur. De tropische trend betreft wat meer dan alleen palmbladeren aankomend seizoen: ook abstracte bloemenprints in alle vormen en kleuren gaan we veel zien! De bos bloemen op je hoofd zoals bij de show van Marni gaat waarschijnlijk te ver, maar wanneer je het gevoel hebt dat je op een tropical getaway bent, weet je dat het een geslaagde outfit is!

Tropical getaway

 

3. Skin is in

Dat klopt, de minirok, shorts, tanktops en cut-out details: it’s all about you deze zomer! Laat jezelf van je mooiste kant zien en voel je fantastisch.

3. Skin is in

 

4. Yin & Yang: zwart en wit in balans

Op het gebied van kleur is dit een welbekende favoriet: want modern, draagbaar en met eindeloos veel mogelijkheden. Eerder zagen we de zwart-witte streep al voorbij komen, maar er zijn veel meer variaties waarin zwart en wit samen komen.  Combineer items van fijne materialen zoals Tencel en gerecycled polyamide in zwart en wit voor een sophisticated look en draag een zwarte jurk bijvoorbeeld eens met een wit shirt er onder.

Yin & Yang: zwart en wit in balans

 

5. Minty fresh

Een andere trend op het gebied van kleur deze zomer is lichtgroen. Bijvoorbeeld de variaties munt, tijm en pistache zijn terechte favorieten. Deze kleuren zijn makkelijk te combineren met donkerblauw, wit en zwart en blazen jouw zomergarderobe moeiteloos nieuw leven in!

Trend pistache | Sophie Stone

 

6. Romantiek en bohemien: Broderie & Crochet

Net als de modeshow van Dior, waarin de sublieme poëtische scenografie door velen werd bewonderd, zal Broderie & Crochet een van de belangrijkste trends voor komende zomer romantiek zijn. En dit is allesbehalve stoffig: opengewerkt kant, broderie en crochet! Klassieke kanten items doen het nog steeds goed maar als we de catwalk moeten geloven nemen de meer casual broderie en crochet items het stokje over. Ook chique bohemienachtige looks zoals lange jurken en rokken in lichte materialen domineerden de catwalk. Romantiek en bohemien: Broderie & Crochet | Sophie Stone

 

 

7. Matching set

De gecoördineerde outfit ook nog even hangen deze zomer! Ook hier is veel mee mogelijk: shorts, rok of broek en top, blazer en pantalon, denim on denim, matchende prints, materiaal of kleur.

Matching set trend | Sophie Stone

 

8. Denim look

De heropleving van de mid-70s uit zich anno 2020 onder andere in de real denim en denim look. Met name de denim look is een echte favoriet in de zomer dankzij de lichte, natuurlijke materialen Tencel lyocell en EcoVero.

Denim trend | Sophie Stone 

9. 70’s: It’s a vibe

Naast de denim look en de bohemien items zien we aan de 70’s trends ook de finishing touch terug: de overall vibe is net zo belangrijk als de individuele items. In andere woorden, maak je outfit compleet met kleurrijke, handgemaakte accessoires die passen bij jouw stijl! Fantastisch hiervoor zijn onze nieuwe brilkoorden van A Beautiful Story! De koorden gemaakt van prachtige edelstenen en kraaltjes geregen op draad zijn duurzaam en Fair Trade geproduceerd en passen perfect bij de nieuwe oorbellen en armbandjes van A Beautiful Story.

Bohemian trend | Sophie Stone

Daphne Dake