Hi, leuk dat je deze nieuwe blog leest! Wij lichten elke week een item uit onze collectie en deze week is dat het houthakkersoverhemd.

De geschiedenis van het geruite overhemd

Het houthakkersoverhemd is ontstaan in de jaren ‘50 maar pas in de jaren ‘90 werd het geruite overhemd super populair. Het ruitjes patroon is officieel een Schots ontwerp, dat met name populair werd onder Amerikaanse cowboys en landwerkers (zoals houthakkers) vanwege de fijne stof.

Het houthakkersoverhemd werd gemaakt van flanel

Van oorsprong waren de flanellen overhemden gemaakt van wol. Vandaag de dag worden ze veeal van katoen of polyester gemaakt. Bij Sophie Stone zijn de duurzame overhemden gemaakt van 100% biologisch katoen. Vaak denken mensen dat flanel een materiaal is maar in werkelijkheid is flanel een manier van weven. Dankzij deze weeftechniek krijg je een zachte stof met een soort dons laagje eroverheen.

Het houthakkersoverhemd als fashion item

Het houthakkersoverhemd is na al die jaren weer helemaal terug in onze kledingkast. Met het vrolijke geruite overhemd kun je veel verschillende kanten op. Het tijdloze patroon van het overhemd zorgt ervoor dat hij op heel veel verschillende manieren te combineren valt. Draag hem op jeans en je outfit is meteen klaar.   

Hoe style je een houthakkersoverhemd

Met dit overhemd kun je, zoals eerder benoemd, alle kanten op. Om je een beetje op weg te helpen hebben we hieronder een paar combinaties uitgeschreven:

  • Wil je voor een casual look gaan, combineer het houthakkers overhemd met een jeans. Als je meer richting de formele kant wil gaan kijk dan eens naar een chino of een pantalon.
  • Wil je net wat meer dan alleen een overhemd probeer hem dan eens open te dragen met bijvoorbeeld een leuk shirt, trui, hoodie of colletje eronder. Op deze manier kan je het overhemd eindeloos combineren. En het extra laagje zorgt voor wat meer warmte.
  • Om een extra twist aan je outfit te geven kan je ook het overhemd over je schouders gooien of omknopen. Dit geeft je outfit net wat meer dimensie.
  • Wat we tegenwoordig ook veel zien is print op print. Dit kan je natuurlijk ook met dit item toepassen. Draag het overhemd bijvoorbeeld op een broek in een bijpassende keur.

De houthakkersoverhemden van Sophie Stone  

Zoals gezegd vind je bij Sophie Stone houthakkershemden gemaakt van 100% biologisch katoen flanel. We hebben ze in de collectie voor mannen van de merken Dedicated, ThinkingMu en voor vrouwen van ARMEDANGELS. Bekijk hier alle houthakkersoverhemden in onze collectie.

Anna Sophie Slingerland