Hi, leuk dat je deze nieuwe blog leest! Wij lichten elke week een item uit onze collectie uit en deze week is dat de flared jeans. Uitlopende jeans zijn een must have geworden en zijn door veel mensen geliefd vanwege hun flatterende silhouet.

Hoe zijn flared jeans ontstaan

De flared jeans, oftewel de bell-bottom jeans is ontstaan in de 19e eeuw toen matrozen deze jeans gingen dragen omdat ze nog geen uniform hadden. Ze noemen het ook wel bell-bottom omdat de jeans strak is maar van onder wijd uitloopt (zoals een bel). De pijpen van deze jeans zijn makkelijk op te rollen en daarom was deze jeans heel geschikt om mee op het dek te werken.

De flared jeans door de jaren heen 

In de jaren 20 werd de flared broek geïntroduceerd door Coco Chanel maar pas in de jaren 60 kwam de broek in de mode. De broek stond in dit tijdperk symbool voor rebellie en non-conformiteit. Geïnspireerd door de hippiebeweging begonnen jongeren een meer ontspannen en vrijgevochten stijl te omarmen, waaronder spijkerbroeken met wijde pijpen. Het uitlopende ontwerp zorgde voor bewegingsvrijheid en werd een synoniem voor de zorgeloze levensstijl. In de jaren 70 werd de flared jeans een symbool van het discotijdperk. Mensen gingen het model versieren met kleurrijk borduurwerk of patchwork.

Flared jeans duurzaam | Sophie Stone

De flared jeans nu

Zoals we weten herhaalt de mode zichzelf en begin jaren 2000 kwam de flared jeans weer langzaam terug. Er werden moderne elementen in uitlopende jeans te verwerken, zoals hogere tailles en subtiele uitlopende pijpen, ander soort stoffen waardoor ze veelzijdiger en aantrekkelijker werden voor een breder publiek. Tegenwoordig vind je dit model in allerlei varianten terug.

 Flared jeans biologisch katoen | Sophie Stone

Duurzame flared jeans en broeken bij Sophie Stone

Bij Sophie Stone zijn flared broeken verkrijgbaar in verschillende wassingen, stoffen en lengtes, geschikt voor verschillende lichaamstypes en persoonlijke voorkeuren. Zo is er de jeans modellen Flared Hazen en Isy Flared van het Nederlandse merk MUD jeans en de Anamaa van ARMEDANGELS. Wil je liever een flared broek van stretch stof kijk dan eens naar de Leylaari van ARMEDANGELS of de Knitted broek groen van Thinking Mu. Je kunt de broeken combineren met een blazer en hakken voor een chique look of casual met een trui en sneakers.

 MUD jeans flared | Sophie Stone

Flared jeans MUD jeans | Sophie Stone

 

Anna Sophie Slingerland