Hi, leuk dat je deze nieuwe blog leest. Deze week gaan we dieper in op de spencer. Spencers zijn weer helemaal in dit seizoen. Nu met de herfst zijn ze ideaal om je outfit op te leuken en iets warmer te maken.

De geschiedenis van de spencer

De spencer, een mouwloze trui, is erg handig om in je garderobe te hebben. De spencer wordt ook wel een debardeur genoemd. Dit komt van het Franse woord débarder, oftewel schepen lossen. Ze werden vroeger gedragen door de havenarbeiders omdat op deze manier je romp wel warm blijft maar je geen zweet oksels krijgt. De spencer is een fashion item geworden omdat prins Edward in 1921 er één droeg en het kledingstuk daarna volledig geaccepteerd werd.

Zoals het vaak met trends gaat, is de spencer ook een paar keer weggeweest en weer teruggekomen. Het blijft toch een fijn item om in je kast te hebben. Tegenwoordig zie je de spencer in allerlei vormen en maten. V-hals, ronde hals, col, kraagje, met of zonder knopen of rits: alles kan!

Hoe style je de spencer

Met de spencer kun je alle kanten op. Draag hem bijvoorbeeld over een blouse om een leuke twist en wat extra warmte aan je outfit te geven. Je kan hem ook leuk over een jurk heen stylen of gewoon los als top dragen. Een colletje eronder is ook altijd een leuk idee.

Duurzame spencer bij Sophie Stone
Shop duurzame spencers bij Sophie Stone

Duurzame spencers bij Sophie Stone

Bij Sophie Stone hebben we elk seizoen meerdere spencers in de collectie. Op dit moment hebben we een hele mooie spencer gemaakt van 100% extrafijne wol in het beige en het groen.
Nienke Kütter