Hi, leuk dat je onze nieuwe blog leest. In verband met de herfst die nu echt begonnen is, hebben we het vandaag over vingerloze handschoenen.

De geschiedenis van vingerloze handschoenen

In de jaren '80 werden de vingerloze handschoenen een fashion statement. Iconen als Madonna en Billy Idol verschenen ermee waardoor het populair werd bij vele anderen.
 
In de 19e eeuw zag je kanten handschoenen zonder vingers. Deze handschoenen waren in destijds heel populair. Ze werden door dames gecombineerd met een jurk voor 's avonds of overdag.

Het doel van vingerloze handschoenen

Het doel van vingerloze handschoenen is om je handen warm te houden. Je handpalmen en je polsen worden bedekt dus dit houdt je handen alsnog lekker warm. Het voordeel van vingerloze handschoenen is dat het je niet beperkt in je mobiliteit. Je kan alsnog prima op bijvoorbeeld je telefoon of autorijden zonder je grip te verliezen. Vooral bij buitenactiviteiten is het een pluspunt omdat je genoeg vingervrijheid hebt.

Hoe style je de vingerloze handschoen

Dit zijn de perfecte handschoenen in het overgangsseizoen. Ze bieden bescherming en verwarming tegen de wat lagere temperaturen maar je houdt wel je bewegingsvrijheid en ventilatie. Vingerloze handschoenen zijn er in alle vormen en maten. Je hebt ze puur voor de sier zoals kanten handschoenen maar ook in een functionele vorm om je handen warm te houden. Een vingerloze handschoen kan een 'grunge' touch aan je look geven.

Duurzame vingerloze handschoenen bij Sophie Stone

Bij Sophie Stone hebben we een divers aanbod aan handschoenen waaronder twee paar vingerloze handschoenen. Een heerlijk zachte, wat dikker gebreide handschoenen zonder vingers van het merk Ecoalf. Dit exemplaar is multifunctioneel omdat je hem ook kunt om toveren naar een paar wanten door het flapje dicht te doen. Zo kun je makkelijk switchen tussen beide en heb je aan één paar handschoenen genoeg. Ook hebben we nog een variant van gerecycled kasjmier en wol van het merk RIFO.

 

Anna Sophie Slingerland