Een nieuwe week, een nieuw item! Deze week gaan we je meer vertellen over de blazer. De blazer wordt ook wel colbert of jasje genoemd. Het is een item dat je in heel veel kledingkasten tegen komt!

Waar komt de blazer eigenlijk vandaan

De voorgangers van de blazer waren rokkostuums en geklede jassen zonder panden. In de tweede helft van de 19de eeuw werden blazers gedragen tijdens bijvoorbeeld de jacht of andere buitensporten. Ze werden vaak gemaakt van een stevige stof zoals bijvoorbeeld tweed en bestonden in verschillende kleuren en patronen.

Rond 1880 ontstond de blazer zoals wij hem kennen. Dit jasje stamt af van de Engelse criketclubs en roeiverenigingen die felgekleurde sportjasjes begonnen te dragen. De andere oorsprong komt uit de maritieme wereld. Zeemannen droegen blauwe jasjes met een dubbele rij gouden knopen.

 

Duurzame blazer | Sophie Stone

 

Hoe draag je de blazer

Een blazer is een must have in je kledingkast. Maak iedere outfit speciaal door er een blazer overheen te dragen. Draag hem bijvoorbeeld los voor een casual look of als set met een bijpassende pantalon voor een formelere gelegenheid. In principe kun je met een blazer niet snel de fout in gaan. Tegenwoordig wordt hij zelfs over een sportlegging gedragen. Ook zien we dat blazers en colbert in de lente en zomer ook steeds meer als jas gedragen worden. Je kunt gaan voor een aangesloten of oversized fit. Net wat je zelf het mooist vindt.

Hoe kies je de juiste blazer of colbert voor jouw figuur? 

Bij het kiezen van de juiste blazer is het belangrijk om te kiezen voor de juiste lengte. Daar waar de blazer eindigt komt een aandachtspunt. Dus heb je van jezelf brede heupen en wil je deze liever niet te veel aandacht geven? Kies dan voor een korte blazer tot boven de heupen of juist een extra lange die over je heupen heen valt. Heb je van jezelf weinig heup en wil je daar juist wat meer volume creëren? Ga dan voor een blazer die precies tot op je heupen valt! Let ook goed op of de blazer mooi om je schouders heen valt en niet te strak zit bij de oksels. 

Duurzame blazers en colberts bij Sophie Stone
Bij Sophie Stone hebben we een aantal fijne blazers om toe te voegen aan je collectie. Een mooie aubergine zwarte effen blazer, een linnen off-white blazer of meer opvallende varianten in roze en met een tartan ruit! Bekijk hier ons aanbod.
Duurzaam colbert | Sophie Stone

 

Duurzame blazer | Sophie Stone

 

 

Anna Sophie Slingerland