Sustainable trends Spring/Summer '20

Onze favorieten

Zomer 2020, het begin van een nieuw decennium. De modeindustrie houdt zich vooral bezig met duurzaamheid en dit zien we terug in de trends van SS20. Ook dat duurzaamheid en functionaliteit hand in hand samengaan was te zien op de catwalk. De getoonde collecties draaiden meer dan ooit om draagbaarheid, klassieke stijlen en functioneel design. Wat zijn onze favoriete sustainable trends?

Om te beginnen werden tank tops & body tops veelvuldig en op talloze manieren gerepresenteerd op de catwalk. Scoop neck, sleeveless en verder? Een aangesloten fit accentueert je silhouet en een losse fit oogt meer casual. Kies je voor een print of liever effen? Dat hangt helemaal van jouw persoonlijke stijl af! Een effen top in een mooie kleur is de veilige doch altijd goede keuze en een print brengt net wat meer dimensie in je outfit. Zie bijvoorbeeld de Aari Stripes Top van ARMEDANGELS, gemaakt van 100% biologisch katoen.

Karin broderie top People Tree | Sophie Stone

Wilmaa top | Sophie Stone

 

Een tweede trend is die van minimalist dresses. Want, als we de catwalk moeten geloven is het minimalisme is nog steeds van grote invloed op de modewereld. Voor jurken betekent dit: effen kleuren & interessante vormen of simpele silhouetten. Van Jan n June hebben wij een prachtige minimalistische maxi dress in de collectie: de triangeljurk. Deze heerlijk zomerjurk is er in zwart en roest. 

Ook de Cutout dresses zullen we veel gaan zien! Het leuke aan deze trend is dat een uniek cutout detail een simpele jurk tot een statement kan maken. Bijvoorbeeld, de elegante Reginaa jurk van ARMEDANGELS met cutout detail, gemaakt van EcoVero en Tencel. Liever een wat meer aangesloten model met een doorkijkje aan de voorkant én achterkant? Ga dan voor de Sheila jurk van Alchemist

Sheila | Sophie Stone

 

Ook leuk aan de cutout is dat het niet alleen super goed werkt voor jurken, ook tops met een cutout maken indruk. De Saava top van ARMEDANGELS is een perfect voorbeeld! Een andere favoriet met een cutout op de rug is de Amal Top van Jan 'n June, deze simplistische mooie tank top is gemaakt van gerecycled polyamide en elastane. 

 Maak je outfit af door de Saava top te matchen met Kallaa shorts!

Daphne Dake