Hoe verzorg je jouw favoriete jeans? Tip nummer 1: een jeans blijft het langst mooi als je ‘m niet al te vaak wast. Als je hem namelijk te vaak wast dan slijt het denim weefsel sneller en heb je dus minder lang plezier van je spijkerbroek. Als je je jeans niet zo vaak draagt is het al voldoende om hem eens in de twee á drie maanden (binnenstebuiten) te wassen op maximaal 30 graden. Draag je je jeans wel wat vaker? Dan zou je hem eens in de twee weken kunnen wassen. Behandel tussendoor plaatselijke vlekken met natuurlijke Marseille Zeep (Verkrijgbaar bij o.a. de Dille & Kamille). Maar was je jeans ook niet te weinig, want het vuil hoopt dan namelijk juist op in de vezels. Probeer dus een goede balans te vinden in hoe vaak je jouw jeans wast. Vind je dat je jeans niet fris ruikt? Laat de spijkerbroek dan een paar uurtjes buiten luchten. Vaak is dit al voldoende.

Jeans wassen | Sophie Stone

Stop je jeans na het wassen nooit in de droger. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor jouw spijkerbroek. Het elastaan in je broek kan namelijk niet tegen de hitte van een droger en gaat door de warmte kapot. Wanneer het elastaan is aangetast door hitte verlies je de pasvorm en daarmee het comfort van je spijkerbroek.

Na het wassen en drogen kun je de jeans het beste opvouwen (rits en knoop netjes dicht) en liggend opbergen in je kledingkast.

Bij Sophie Stone hebben we jeans in collectie voor vrouwen en mannen van de merken ARMEDANGELS en MUD jeans. Ook enkele jeans van Lanius en J Label voor vrouwen. Hier bekijk je alle vrouwen jeans en hier alle mannen jeans.

Anna Sophie Slingerland
Getagd: clothes Jeans