Het is inmiddels herfst, de dagen worden donkerder en we zitten weer meer binnen. De ene vindt het heerlijk, de ander heeft er wat meer moeite mee en heeft last van een herfstdipje. Door bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling leer je jezelf beter kennen en kom je erachter waar je energie van krijgt, wat je energie kost, wat je belangrijk vindt in het leven en hoe je kunt focussen op de positieve dingen. Allemaal belangrijke factoren die je kunnen helpen uit je herfstdip te komen, de regie over je leven te pakken en weer lekkerder in je vel te zitten.

Om je hierbij een stapje op weg te helpen hebben wij een aantal leuke Instagram- en TikTok-accounts op een rijtje gezet waar je inspiratie uit kunt halen op gebied van persoonlijke groei en mindset zodat je ook van de donkere herfstdagen kunt genieten en je geluk kan vinden in de kleine dingen. Pak lekker een kopje thee, maak het jezelf gezellig en veel leesplezier! 

She flore (Jessie Jazz Vuijk)

Instagram: @she.flore
TikTok: @sheflore

Social media mindset

She flore is een platform opgericht door Jessie Jazz Vuijk. Lang droomde ze van een plek waar ze helemaal zichzelf kon zijn en haar spirituele kant mocht laten zien. In het verleden was ze bang dat mensen haar daarvoor een gekkie zouden vinden, maar met haar platform She flore heeft ze daar verandering in gebracht.

Met het programma Transform Your Life, waarin ze al haar levenslessen heeft vertaald naar concrete opdrachten, visualisaties en meditaties helpt ze vrouwen met elkaar te verbinden in liefde zodat ze zich vrij en gelukkig voelen, in hun kracht gaan staan en hun droomleven kunnen leven.

Op de Instagrampagina van She flore vind je leuke posts over zowel mentale als fysieke gezondheid en ervaar je echt het gevoel van een community. Daarnaast zijn er vaak livevideo’s waarin gasten worden uitgenodigd om over bepaalde thema’s te praten. Kortom: genoeg leuke inspiratie.

Shanna Proost

Instagram: @shanna_proost

Social media mindset

Shanna Proost heeft haar eigen bedrijf genaamd Lievelingsleven. Met dit platform inspireert ze vrouwen door middel van trainingen en cursussen alles uit hun leven te halen. Groei, ontwikkeling en verbinding staan op nummer één waarbij het grootste doel is dat jij je lievelingsleven gaat leven.

Ook deelt Shanna veel over haar gezin en haar leven als moeder van twee zoons. Zo geeft ze tips over waar zij in haar dagelijks leven en het moederschap tegenaan loopt om andere vrouwen met dezelfde struggles te inspireren en helpen. Een echte aanrader om te volgen als je geïnteresseerd bent in zelfontwikkeling.

Sanny Zoekt Geluk (Sanny Verhoeven)

Instagram: @sannyzoektgeluk
TikTok: @sannyverhoeven

Social media mindset

Sanny houdt zich bezig met mental health, mindset en geluk. Dit doet ze door verschillende dingen aan te bieden op haar platform ‘Sanny zoekt Geluk’. Zo heeft ze onder andere een online programma om mensen te helpen om een positiever en gelukkiger leven te leiden. Daarnaast biedt ze verschillende meditaties aan en vlogt ze over haar dagelijks leven als mama en ondernemer waarbij ze veel fijne en praktische tips geeft.

Met haar Instagram en Tiktok account deelt ze foto’s en video’s om je bewustzijn aan te zetten en deelt ze tips om een gelukkiger leven te kunnen leiden. Dit afgewisseld met posts over haar gezin en twee dochters maakt het erg leuk om haar te volgen.

The School of Mental Health (Anaïta)

Instagram: @theschoolofmentalhealth

Social media mindset

The School of Mental Health is opgericht door life coach Anaïta Nasser. Haar traumatische verleden heeft ervoor gezorgd dat ze dit werk doet en nu anderen helpt op hun reis naar een goede mentale gezondheid. Met haar bedrijf biedt ze coaching aan, maar ook heeft ze een eigen podcast en organiseert ze zelfs een ‘mental health festival’ waarbij vrouwen bij elkaar komen om met elkaar te verbinden en ontspannen.

Op haar Instagram deelt Anaïta hele praktische tips die je aan het denken zetten waardoor je een kort moment van bewustzijn in je dag kunt creëren. Kleine stapjes maken het grote verschil.

Bewust Genieten (Axel Mulders)

Instagram: @bewustgenieten
TikTok: @bewustgenieten

Social media mindset

Onder de naam ‘Bewust Genieten’ inspireert Axel Mulders anderen om dichterbij zichzelf te komen en meer levensvreugde te ervaren. Dit doet hij doormiddel van de Bewust Genieten Podcast, maar ook door leuke inspirerende video’s te plaatsen op Tiktok en Instagram. In deze video’s deelt hij veel over mindset, spiritualiteit, bewustwording en zelfontwikkeling op een vrolijke en enthousiaste manier waardoor je gelijk geïnspireerd en gemotiveerd raakt. Aanrader!

Life To The Mex (Maxie)

Instagram: @lifetothemex
TikTok: @lifetothemex

Social media mindset

Maxie (ook wel vaak Mex genoemd)  neemt je middels haar Instagram en Tiktok-account mee in haar reis van student naar het grote mensen leven en hoe je deze reis fantastisch maakt. Om jonge vrouwen hierin te begeleiden heeft ze het platform genaamd Life tot the Mex opgericht. Op haar website biedt ze verschillende gratis e-books aan op gebied van gezondheid, persoonlijke groei en mindset. Daarnaast deelt ze op haar Instagram en Tiktokpagina dagelijkse tips en motivatie waarmee ze je inspireert om je allerbeste leven te creëren op een toegankelijke en praktische manier.

Palmsets (Anouk)

Instagram: @palmsets
TikTok: @palmsets

Social media mindset

Anouk neemt je mee in haar persoonlijke reis als hoogsensitief persoon in een maatschappij waarin er oneindig veel prikkels zijn. Na een tijd van veel angstaanvallen en het erachter komen dat ze hoogsensitief is inspireert ze nu anderen hun hoogsensitiviteit als kracht te zien in plaats van als zwakte. Dit doet ze door middel van foto’s en video’s met praktische tips en oefeningen, waarbij ze ook vaak humor gebruikt. Een leuk account om te volgen als je geïnteresseerd bent in persoonlijke groei en mindset, ook als je niet hoogsensitief bent.

Gwen van Poorten

Instagram: @gwenvanpoorten
TikTok: @gwenvanpoortentiktok

Social media mindset

Velen kennen haar als Nederlandse presentatrice die vooral bekend werd door haar werk bij BNNVARA, maar daarnaast heeft ze ook nog een passie voor zelfontwikkeling. Door een burn-out waar ze al op jonge leeftijd mee te maken krijgt raakte ze geïnteresseerd in de wereld van mental health en selfcare. Ze zocht antwoord op de vraag hoe je succesvol kunt zijn op gebied van ambitie en mentale en fysieke gezondheid en bespreekt deze antwoorden in haar podcast genaamd de #METZNALLENdepodcast. Hiernaast deelt ze ook korte video’s op Instagram en Tiktok waarin ze je aanmoedigt om jezelf op de eerste plek te zetten en meer bewust te zijn over je eigen leven en geluk.

Anna Sophie Slingerland