Het is winter en wat draag je dan het liefst? Een warme trui natuurlijk! Helaas zijn écht warme truien vaak gemaakt van wol en deze truien kriebelen nogal eens. Een kriebeltrui, iedereen kent het wel, een klassieke haat-liefde verhouding.

Daarom geven wij jou in deze blog de beste tips om van het gekriebel af te komen zodat je deze hopelijk veel vaker zult gaan dragen. Dat is wèl zo duurzaam!

Tip 1 | Azijn 

Doe wat druppels azijn in een bak koud water. Dit kan je wasbak of een teiltje zijn en dompel je trui hierin onder, het liefst binnenstebuiten. Laat je trui een kwartiertje weken en spoel je trui hierna goed uit.

Tip 2 | Conditioner

Om je trui lekker zacht te maken kun je twee dingen doen. Ten eerste kun je jouw trui, die je eerst een beetje vochtig maakt, op een handdoek leggen en inmasseren met conditioner, dit zorgt voor een waslaagje op je trui.

Als je geen conditioner in huis hebt kun je jouw trui ook wassen in een sopje met water en wasverzachter! De wasverzachter zorgt voor een zachte trui.

Laat je trui 20-30 minuten weken in de conditioner of wasverzachter. Vervolgens spoel je de trui goed uit en laat je jouw trui liggend aan de lucht drogen.

Tip 3 | Pluisjes

Pluisjes veroorzaken gekriebel. Pak het probleem bij de oorzaak aan door deze pluisjes er tijdig af te halen. Zo kun je het gekriebel dus voorkomen.

Voor het verwijderen van de pluisjes kun je het beste een scherp scheermesje gebruiken of een 'pluizendief'. Scheer voorzichtig over de pluisjes heen en Ta-daa, ze is weer helemaal als nieuw!

Tip 4 | Vriezer

Als je trui droog is vouw je deze op en doe je hem in een goed afsluitbare plastic zak. Leg dan je trui een nachtje in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat de haartjes van de wollen vezels minder gaan prikken, want het zijn deze haartjes namelijk die al dat gekriebel veroorzaken.

Laat je trui rustig ontdooien. Als je trui helemaal ontdooid is kun je deze uitvouwen en is hij hopelijk weer zo goed als nieuw, én kriebelt niet meer!

 

Als je erg gevoelig of zelfs allergisch bent voor wollen vezels, kun je beter voor een (biologisch) katoenen alternatief kiezen. Kijk dan eens in onze collectie Truien zonder kriebel.

 

 

 

Lizet Huitema
Getagd: kriebel trui