De perfecte jeans voor jouw figuur

De zoektocht naar de perfecte jeans gaat vaak niet zonder vallen en opstaan. Wil jij weten wat de perfecte jeans is voor jouw figuur en hoe je deze vindt? Lees dan vooral verder.

Niet iedereen is hetzelfde en je jeans hoeven dat ook niet te zijn. Er zijn zoveel stijlen en modellen dat je soms de bomen door het bos niet meer ziet. Bovendien staat bij elke type figuur een ander model mooi.  

Welke soort figuren kennen we?

#1 Zandloper figuur

Iemand met een zandloper figuur heeft een duidelijke taille en schouders die even breed zijn als de heupen. Zandlopers kunnen simpelweg eigenlijk alles hebben. Maar, de klassieke skinny jeans en flared jeans staan jou waarschijnlijk het beste. Deze broeken hebben vaak een iets hogere taille waardoor ze bij jou mooi zullen aansluiten. Een wijder model, denk aan de boyfriend jeans, zal minder goed staan bij jouw figuur.

 

         

#2 Rechthoek figuur

Iemand met een rechthoek figuur heeft, zoals de naam al doet vermoeder, een nagenoeg recht figuur. Er zit weinig verschil in de breedte van de taille, schouders en heupen. Je kunt echter wel een taille creëren. De beste manier om dit te doen is door het dragen van een loose fit jeans. Denk aan mom jeans of boyfriend jeans. Je kunt je slanke lichaam ook accentueren door het dragen van een mooie skinny jeans. 

             

#3 Peerfiguur

De peer is een veel voorkomend figuur onder vrouwen. Vrouwen met een peerfiguur hebben smalle schouders en in verhouding bredere heupen. Het zwaartepunt van je lichaam ligt bij de heupen. Met prachtige bootcut jeans kun je jouw figuur mooi in verhouding brengen. Een donkere tint staat altijd mooi! Prints kun je wellicht beter vermijden. 

Wil jij je heupen juist benadrukken? Ga dan voor mooie skinny jeans.

                  

#4 Appelfiguur

Als je een appelfiguur hebt dan heb je geen duidelijke taille en en zijn je heupen smaller dan je schouders en boezem. Het zwaartepunt van je lichaam ligt bij het bovenlichaam.

Een broek met hoge taille en wijde pijpen zal jou erg mooi staan. Ook een recht model kun je heel goed hebben. Naast klassiek demin, staat een gewaagde print jou ook fantastisch! Met je slanke benen kun je dat namelijk heel goed hebben.

        

Tips voor tijdens je zoektocht

Als je weet wat er mooi past bij jouw figuur kun gericht gaan shoppen. Hier een aantal tips om in gedachten te houden wanneer je jeans koopt:

#1 Koop je jeans te klein

Twijfel je over je maat? Ga dan altijd voor iets te klein. Niet té klein natuurlijk, je moet nog wel kunnen ademen. Broeken met elastan rekken vaak nog ongeveer een maat uit. Dus koop je broek in ieder geval niet te groot.

#2 Heb ik de juiste maat?

Je kunt uiteraard de jeans in de winkel passen, wellicht met wat hulp en advies. Kom je er dan nog niet uit? Je kunt de tailleband van jeans rond je nek leggen. Overlappen de uiteindes elkaar?, dan is je jeans te groot, raken ze elkaar niet? Dan is de jeans te klein. Zorg dus dat de uiteindes elkaar precies raken, dan is de maat perfect!

 #3 Donker of licht

Voor welke kleur jeans ga jij het liefst? Een donkere kleur jeans kleedt mooi af. Een lichte jeans oogt sneller iets voller en staat extra mooi bij een plank- of appelfiguur. 

Shop hier al onze duurzame jeans 

Lizet Huitema