Behind the scenes: fotoshoot wintercollectie 2016

Afgelopen zaterdag vond de fotoshoot van de Sophie Stone wintercollectie 2016 plaats. Na wat initiële hick-ups (geen visagist door een miscommunicatie en een verlate start i.v.m. treinstoringen), begonnen we rond kwart voor negen met het aantrekken van de eerste outfits, de visagie door mijzelf verzorgd en het bepalen van de eerste scene (waar, met welk licht en welke poses). Sanne en Laura, de modellen die ook in  de foto's van de zomercollectie te zien waren, werden gefotografeerd door fotograaf Mischa Keijser in Pakhuis West (een oude pindafabriek). 

Photoshoot | Sophie Stone

De setjes kleding

Photoshoot | Sophie Stone  

Geïmproviseerde visagie

Het mooie licht dat door de hoge ramen van het pakhuis naar binnen viel en de cappuccino van het nabijgelegen restaurant zorgde voor een goede start. De eerste paar outfits hebben altijd wat meer tijd en foto's nodig en gedurende de shoot raakt iedereen steeds beter op elkaar ingespeeld. Ook het aansluiten van de boxen en de begeleiding van Justin Bieber doet een hoop. 

Photoshoot | Sophie Stone 

Mooie lichtinval

Photoshoot | Sophie Stone

Even loskomen voor de eerste foto

Een groot voordeel van Pakhuis West is dat er verschillende ruimtes zijn die gebruikt kunnen worden als decor. Zo hebben we foto's gemaakt bij een tegelwand, in een grote zaal met betonnen zuilen, de rookruimte, verschillende gangen en voor de lockers. Elke plek geeft weer een iets andere sfeer en biedt de mogelijkheid tot het uitproberen van verschillende poses.

Photoshoot | Sophie Stone

Grote zaal

Photoshoot | Sophie Stone

In de rookruimte

Photoshoot | Sophie Stone 

5 uur en 11 cappuccino's later stond de laatste outfit er op! Wat nu volgt is het selecteren en bewerken van de foto's en daarna worden ze zo snel mogelijk in de webshop geplaatst. 

Photoshoot | Sophie Stone

Benieuwd naar de uiteindelijke foto's? Houd de site (en/of social media) dan goed in de gaten!

Anna Sophie 

 

Anna Sophie Slingerland

Reacties

Wat n mooi inkijkje in het werk van Mischa. Mooie lokatie en lijkt me gezellig zo’n samenwerking. Succes allebei!

— Mariannn