Shop (vegan) Veja sneakers bij Sophie Stone

Een van de grootste misvattingen over Veja is dat het vanaf de start een vegan sneaker merk is. De grote V die vrijwel op elke schoen gestikt is staat voor Veja en dus niet persé voor Vegan. Maar wees niet getreurd want 1 op de 4 Veja sneakers is wel vegan. Dit betekent dat er in deze ontwerpen geen dierlijk materiaal zoals leer gebruikt is. Sophie Stone heeft voor lente/ zomer 2023 de leukste (vegan) sneaker modellen voor jou geselecteerd.

Veja sneaker

  • Vegan Veja SDU RT B-mesh

Dit Vegan Veja model met een mega technische naam bestaat uit heel wat innovatieve materialen bij elkaar. Het materiaal aan de buitenkant van de schoen is gemaakt van B-Mesh. Dit is een stof gemaakt van gerecycled plastic flesjes en is ademend en waterafstotend tegelijkertijd. Fun fact: er worden maar liefst 3 flesjes in een paar Veja sneakers verwerkt. Verder bestaan de schoenen uit panelen van vegan suede, is de zool gemaakt van wilde rubber uit het Amazonegebied en is de jersey stof aan binnenkant van biologisch katoen en gerecycled polyester.

 

Het Veja SDU RT B-mesh model is hier verkrijgbaar in de Sophie Stone webshop.

 

  • Vegan Veja Nova sneaker

De vegan Veja Nova is in 2019 gelanceerd en bestaat met name uit biologisch katoen. Alleen de binnen- en buitenzool is gemaakt van wilde rubber waar Veja bekent omstaat. Zowel de wilde rubber als het biologische katoen komt uit Brazilië waar overigens ook de Veja sneakers gemaakt worden. 

De Veja Nova sneaker vind je hier

Veja sneaker

De besteller Veja V-10 voor dames en heren

Veja V-10 is en blijft dé nummer 1 onder alle Veja modellen wereldwijd. En daarom vullen wij ieder seizoen de voorraad van dit model netjes aan. De buitenkant van de schoen is gemaakt van leer en de voering in de schoen is gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester. Zoals bij alle Veja schoenen is de zool gemaakt van wilde rubber. De V-10 vind je hier

Veja sneaker

Veja V-12 voor dames en heren

Het Veja V-12 model is vaak te herkennen aan de suède panelen op de neus of op de hak van de schoen. Verder is de schoen gemaakt van B-mesh waarover we eerder in deze blogpost schreven. De binnenkant is gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester en de zolen zijn wederom gemaakt van wilde rubber. Bij Sophie Stone shop je het Veja V-12 model voor dames en heren.

 

Het nieuwe Veja Venturi model

De Veja Venturi gaat goed mee in het huidige straatbeeld en is absoluut mijn nieuwe favoriet. Want hoe groter het ontwerp van de schoen, des te beter. Daarbij komt dat dit model heel lekker loopt door de chunky zool. 

In maart 2020 vind je naast de wit met grijze Veja Venturi ook het wit met roze model in onze webshop. 

 Veja sneaker

 

Veja Campo sneakers gemaakt van chroom vrij leer

Veja Campo is een nieuw model dat gemaakt is van Chroom vrij leer en dit is een meer duurzamere keuze. Het leer is zacht, smooth en glad. De meeste Veja sneakers zijn namelijk gemaakt van reguliere leer, waarvan maar 10% natuurlijk gelooid leer is. Dit was vroeger 50/50 maar Veja is heel transparant hierover dat dit op dit moment niet zo is. Bij het looien van leer wordt gebruik gemaakt van chemicaliën en bij Veja Campo en niet.  

 

Binnenkort vast meer vegan Veja sneakers in de Sophie Stone webshop

Veja heeft na 5 jaar onderzoek ein-de-lijk een goed alternatief voor leer gevonden. Een veganistisch en biologisch geproduceerd materiaal genaamd C.W.L. Dit materiaal is gemaakt van 50% maisafval en 50% polyurethaan. Wat beiden biologisch afbreekbaar materiaal is. In tegenstelling tot vele andere ‘plastic’ materialen. Ik ben enorm benieuwd welke stappen Veja verder gaat zetten in deze hoek.

Anna Sophie Slingerland