Binnen mijn werkweek heb ik vaak lang niet genoeg tijd om een nieuw en inspirerend artikel te plaatsen op de slow blog. Wat ik heel erg jammer vind omdat ik graag mijn kennis over duurzame kleding en textiel met jullie wil delen. Maar het schrijven van een blogpost kost voor mij veel tijd, een schrijver ben ik namelijk niet echt. Wel wil ik jullie graag meer vertellen over slow fashion en jullie wegwijs maken naar een bewuste en duurzame levensstijl. Daarom heb ik vandaag 4 fair fashion blogs voor jullie om in de gaten te houden.

 

 

Fashion blog

1. Sara van When Sara Smiles

En dan een van mijn favoriete blogs: When Sara Smiles. Sara neemt je mee op haar persoonlijke reis naar een conscious closet: een garderobe met liefde voor de planeet, voor de makers én voor jezelf. Naast dat de artikelen heerlijk weglezen leer ik ook veel over hoe de complexe kledingindustrie in elkaar steekt en over de mindset van een consument. Want Sara heeft gelijk, als consumenten anders gaan consumeren - en dan bedoelen wij consuminderen - en meer leren over wat hun echt gelukkig maakt, zij hele andere keuzes maken.

En dan wil ik het ook nog even hebben over de #fairfashionootd op haar Instagram When_Sara_Smiles. Sara laat zien dat je echt niet op elke foto een nieuwe outfit hoeft te dragen. Via Instagram laat ze zien dat het hebben van een eigen stijl de sleutel naar een duurzame garderobe is, en dat je deze prima eindeloos kan herhalen.

 

 Fashion blog

2. Let’s Talk slow

De volgende blogger waarvan ik vind dat je haar zeker in de gaten moet houden is Stephanie van de blog Let’s Talk Slow. Wie inmiddels een vriendin van mij geworden is. Ontzettend leuk om te merken hoe Instagram mensen met dezelfde interesses bij elkaar kan brengen. Stephanie geeft op haar blog en Instagram veel tips over een duurzame en bewuste lifestyle. Van zero-waste in de badkamer en fair fashion tot aan eco travel. Alles komt aan bod. Stephanie lanceert 12 april haar e-book waarin ze jou in no time helpt aan een duurzame kledingkast.

 

 

Fashion blog

3. Mochni

Voor Fair Fashion blog nummer vier gaan we de grens over. Mochni is een blog uit Hamburg die gerund wordt door Antonia. Mochni.com is een online platvorm gericht op duurzame mode en een bewuste levensstijl. De blog streeft naar transparantie en wil betrouwbare kennis delen met hun lezers. Neem ook zeker een kijkje op Mochni’s inspirerende Instagram.

 

 

Fashion blog

4. Gabriëlle Koster

Als laatste wil ik graag een bijzondere dame in de spotlight zetten. En dat is Gabriëlle Koster, zij  schrijft op verschillende online kanalen en in Nederlands grootste modetijdschriften als een Elle regelmatig over duurzame mode. En dat vind ik super! Daarom mag Gabriëlle zeker niet in dit rijtje ontbreken. Haar volgen via Instagram is ook zeker een aanrader. Dit voor onder andere eco-beauty en duurzame reistips.

 

Ken jij nog meer duurzame kleding blogs?

Heb jij een duurzaam blog of ken je er eentje waarvan je denkt dat ik deze moet gaan volgen? Laat het mij weten in een berichtje hieronder! Ik weet zeker dat er nog veel meer inspirerende bloggers zijn. En lijkt het jou nou toevallig leuk om gastblogger te zijn voor Sophie Stone? Dan hoor ik dat ook graag.

Nienke Kütter