De lente komt er aan. Daarom leek het ons goed om een grote denim zomer guide te maken. Want wat is nu precies het verschil tussen de shorts of waarin verschillende de undyed jeans van elkaar. Alle antwoorden zijn te vinden in deze guide. Hierin laten we jullie al onze zomerse sustainable jeans en shorts zien, en leggen we precies uit wat de verschillen zijn. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt als je op zoek bent daar een zomers duurzame denim item. Neem snel een kijkje en vind onderaan nog een paar tips om te items te stijlen in verschillende soort outfits. Want het voordeel van denim is dat je het eindeloos kan combineren.

Duurzame jeans van ARMEDANGELS

Bij het duurzame merk ARMEDANGELS is er veel keuze op het gebied van denim. Ze zijn continu bezig om hun spijkerbroeken nog duurzamer te maken. Misschien heb je wel eens gehoord van hun DetoxDenim. Het doel van Armedangels is om alle stappen in het productieproces van het maken van denim te ontgiften. Er worden namelijk nog altijd veel giftige stoffen gebruikt voor de jeansproductie. Die stoffen komen normaal gesproken voor bij alle stappen van het productieproces. Dat betekent van de katoenteelt, tot het verven, tot het bleken. Bij Armedangels doen ze dit helemaal anders. Bij de productie van hun jeans wordt een hoop bespaard. Zo gebruiken ze:

  • 40% minder water
  • 64% minder CO2-eq
  • Geen gevaarlijke chemicaliën

De populaire shorts ARMEDANGELS

Armedangels heeft veel keuze in duurzame jeans en shorts. Bij Sophie Stone verkopen we de Silvaa en de Freymaa. Het verschil tussen de 2 shorts is dat de Silvaa meer aangesloten zit op het bovenbeen en de Freymaa een stukje losser is (bij slanke bovenbenen). Ook is de lengte van beide shorts verschillend. De Freymaa valt namelijk een stukje langer. De Silvaa shorts hebben opgerolde pijpjes, maar deze zitten niet vast gestikt dus kun je eventueel ook uitrollen. 

 

Silvaa vs. Freymaa

De duurzame undyed jeans van Armedangels

Armedangels heeft ook een aantal undyed DetoxDenim in hun collectie. Dit zijn items die zoals de naam al zegt, niet geverfd zijn. Dit maakt de jeans nog een stuk duurzamer. Katoen heeft van zichzelf een beige kleur en dat is dus gelijk de kleur die de undyed items hebben. We in de Sophie Stone collectie gekozen voor de zomerse undyed jeans van Armedangels. Namelijk de Mairaa undyed. Deze broek is een echte mom jeans. High waisted en een ietwat losse fit met smal toelopende pijpen. Afhankelijk van je lichaam en de maat die je kiest zit hij bij de bovenbenen strak of iets losser. De pijpen van deze jeans horen cropped.

Mairaa undyed ARMEDANGELS | Sophie Stone 

Denim van het Nederlandse merk Mud Jeans

Mud jeans is zoals de naam al zegt een echt jeansmerk. Het Nederlandse merk maakt voor hun jeans gebruik van biologisch katoen. Door het gebruik van biologisch katoen hoeven er geen gevaarlijke chemicaliën, pesticiden en insecticiden gebruikt te worden en. Ook bespaart het gebruik van biologisch katoen per jeans maar liefst 6523 liter water bespaard. Daarnaast bestaan de jeans voor 40% uit gerecycled katoen van oude jeans. Dit maakt de broeken erg duurzaam. Mud Jeans maakt geen gebruik van leren labels. In plaats daarvan gebruiken ze gedrukte labels op de achterkant van het denim. Dit doen ze met een reden. Namelijk om te zorgen dat de jeans na gebruik gerecycled kan worden doordat het maar uit één soort materiaal bestaan. Sophie Stone's favoriete Mud Jeans. 

Voor de ietwat koudere lente- of zomerdagen hebben we in de webshop verschillende lichte denim jeans. Van Armedangels hebben we de Carenaa jeans en de Enijaa hemp mineral blue. De Carenaa is een mid-waist jeans met een rechte pijp. De Enijaa is een heerlijk zomers wide leg, high waist jeans gemaakt van een biologisch hennep mening. Ook van Mud jeans hebben we 3 lichte jeans: de Skinny Hazen, Relax Rose en Faye straight. De Hazen heeft een aangesloten skinny fit, de Relax Rose is een high waist mom jeans en de Faye straight heeft een mooie recht pijp.  

duurzame lichte jeans

 

mud jeans | Sophie Stone

Tip bij het kopen van denim: Bij het kiezen van de maat is het belangrijk om te onthouden dat de jeans en shorts altijd uitlopen. Mocht de jeans tijdens het passen net wat strak zitten, is de kans dus groot dat hij na een tijdje dragen perfect zit. Iedere keer dat je de jeans wast zal hij weer wat kleiner worden, en na het dragen weer uitlopen. Was de jeans sowieso niet te vaak. Dit is helemaal niet nodig en zorgt er juist voor dat hij minder lang meegaat. Meer tips over het verzorgen van je jeans vind je hier.

Combineer je denim met:

Een mooie duurzame jeans of shorts is een echte must-have in iedere garderobe. Combineer deze denim eindeloos door tijdens verschillende gelegenheden. Wij laten je onze favoriete slow fashion looks zien.

Jeans: Enijaa hemp mineral blue van ARMEDANGELS
Blouse: powerful bloom print van Lanius

Sandaal: Litizia sandaal beige van Alohas
Tasje: Nara tas orange van Thinking Mu
Oorbellen: Euphoria rose gold van A Beautiful Story

 

Shorts: Silvaa shorts van ARMEDANGELS
T-shirt: Sunset t-shirt van Thinking MU 

Schoenen: Nova butter white van VEJA
Telefoonkoordje: Rose van House of Useless
Telefoonhoesje: hoesje van House of Useless

Anna Sophie Slingerland