EcoVero | Sophie Stone

Wat is Lenzing ECOVERO™? 

Lenzing ECOVERO™ is de duurzame versie van viscose. Qua uitstraling en gevoel is het vergelijkbaar met de materialen Tencel en Lyocell. De productie van Lenzing ECOVERO™ wordt, in tegenstelling tot die van viscose, uitgevoerd op de meest milieuvriendelijke manier mogelijk. Het resulterende materiaal Lenzing ECOVERO™ heeft de lichtheid, glans en de comfortabele draagbaarheid van viscose, maar dan met een aanzienlijk minder milieubelastend productieproces.

Productie EcoVero | Sophie Stone

Hoe wordt Lenzing ECOVERO™ gemaakt?

Lenzing ECOVERO™ wordt gemaakt van houtpulp van bomen uit natuurlijk gekweekte, hernieuwbare en FSC of PEFC gecertificeerde bossen. Deze bomen groeien in Europa en de pulp wordt geproduceerd in Oostenrijk. Het bedrijf dat het materiaal ECOVERO™ maakt is Lenzing AG. Zij zijn gefocust op maximale duurzaamheid en dat is onder andere terug te zien in het ‘closed-loop’ productieproces. Hierbij worden de chemicaliën die gebruikt worden om het hout op te lossen tot pulp steeds opnieuw gebruikt. Daarnaast gebeurt het bleken van de pulp 100% chloorvrij en vergeleken met de productie van viscose is er sprake van 50% minder uitstoot en wordt slechts de helft van de hoeveelheid water en energie gebruikt.

Wat is EcoVero? | Sophie Stone

Waar komt ECOVERO™ vandaan?

Lenzing AG, het bedrijf dat EcoVero produceert, is gevestigd in Oostenrijk. Dit is een gunstige locatie om twee belangrijke redenen:

  • Het hout, afkomstig uit Europa, hoeft niet naar een ander werelddeel getransporteerd te worden voor de productie van de pulp en dat scheelt enorm in CO2-uitstoot
  • Regels en standaarden worden in Oostenrijk beter nageleefd en gecontroleerd dan in de meeste andere landen.

 

Kleding van Lenzing ECOVERO™

Kleding van het Lenzing ECOVERO™ is vergelijkbaar met viscose: licht, comfortabel, zijdezacht, ademend en licht glanzend. Daarnaast lijkt het op de duurzame materialen Tencel en lyocell, maar met een zeer belangrijk voordeel: de kleurvastheid van EcoVero is vele malen beter dan van Tencel/lyocell. Hierdoor gaat kleding van EcoVero langer meer en is daarmee extra duurzaam.