Fair Fashion is beter voor het milieu (en de mensen die het land bewerken) dan reguliere mode door het gebruik van o.a.: duurzamere grondstoffen zoals biologisch katoen (geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen), bamboe (geen pesticiden/weinig irrigatie nodig) en Tencel/Lycocell.

 

Er zijn verschillende certificeringen voor de genoemde grondstoffen. Een van de bekendste is het GOTS (Global Organic Textile Standard) certificaat voor biologisch katoen en andere biologisch geteelde vezels die als grondstof voor textiel gebruikt worden.

Andere zaken qua productie waar Fair Fashion merken gebruik van maken zijn: recycling (bijv. oude petflessen als basis voor spijkerbroeken), het beperken/compenseren van CO2-uitstoot van fabrieken, het gebruiken van verfstoffen die niet schadelijk zijn voor het milieu, het voorkomen van dierenleed en het gebruik van alternatieve energie zoals zonne- en windenergie.

Wil je meer informatie over de materialen waar de items uit de Sophie Stone collectie van gemaakt zijn? Kijk dan bij Materialen!