Wat is alpacawol?

Alpacawol is, zoals de naam het al zegt, afkomstig van de alpaca (berglama). De wol van de alpaca is warmer en sterker dan dat van enig ander zoogdier. De wol is namelijk 3x zo sterk als schapenwol en heeft een goede isolerende kwaliteit.

Alpaca’s zijn van nature aangepast aan de koude en strenge winters in het Andesgebertgte langs de westkust van Zuid-Amerika . De alpaca heeft een warme vacht met een isolerende kern. Dit maakt de vezel licht en geschikt voor zowel zomer- als winterkleding.

 

Kleding en accessoires van alpacawol

De wol zelf is erg zacht, warm en kriebelt minder dan gewone schapenwol. Daarnaast is de wol vrij van lanoline, wat het ook geschikt maakt voor mensen met een allergie voor dit product. Alpacawol is van nature hypoallergeen. Alpacawol wordt gezien als een van de meest luxe wolsoorten, te vergelijken met mohair of kasjmier. Alpaca wol wordt voornamelijk gebruikt voor truien, vesten en sjaals.

 

Kleding van alpacawol | Sophie Stone

 

Alpacawol wassen

Wol houdt nauwelijks geur vast en hoeft niet vaak gewassen te worden. Vaak is even 'luchten' al voldoende. Als je alpacawol wast, kun je dat het beste voorzichtig doen: 

  • Keer het kledingstuk binnenste buiten en doe het bijvoorbeeld in een beschermende waszak voordat je het in de wasmachine doet.
  • Was het op een speciaal wolprogramma van je wasmachine en centrifugeer met een toerental van maximaal 1.200 tpm of was het met de hand.
  • Gebruik een speciaal wasmiddel voor wol- of delicate was.
  • Laat het horizontaal drogen! Verticaal drogen aan een wasrek- of lijn rekt het materiaal uit, dus dat wil je vermijden.

 

Sjaal van alpacawol | Sophie Stone

Kleding van alpacawol

Onze eerlijk geproduceerde Bufandy sjaals zijn van alpacawol en houden je, door hun isolerende kwaliteit, heerlijk warm in de winter. Daarnaast hebben we truien gemaakt met alpaca wol.