Ben jij al helemaal klaar voor de zomer? Wij in ieder geval wel. Sinds deze week kun je je zomerse outfit helemaal afmaken bij ons. Namelijk met de sandalen van Alohas. We zijn super blij met deze toevoeging in de Sophie Stone webshop. We hebben voor het eerste seizoen een kleine selectie ingekocht met de perfecte zomerse sandalen. Ga je voor de Letizia sandaal in beige of groen met elegante ankle straps of liever stoere boots of elegante laarsjes? Wij kunnen in ieder geval niet kiezen. In deze nieuwe blog vertellen wij jou graag meer over het mooie merk Alohas.

duurzame schoen Alohas 

 

 

Alohas: gemaakt in Spanje, geïnspireerd op Hawaï

Alohas is in een paar jaar uitgegroeid tot populair merk op het gebied van duurzaamheid. In 2015 is het merk namelijk pas opgericht. Toen raakte de Spaanse oprichter Alejandro Porras geïnspireerd tijdens zijn reis op Hawaï. Hij droeg tijdens die reis Avarcas sandalen, en veel inwoners reageerde enthousiast op deze schoenen. Deze schoenen staan voornamelijk bekend om de eenvoud en gebruiksgemak. Alejandro zag hier wel een markt in en besloot samen met een klein team een draai te geven aan de traditionele espadrille schoenen. Dit liep goed en de jaren daarna heeft Alohas de collectie flink uit kunnen bereiden. Allemaal met het doel om duurzaam en stijlvol te durven combineren. Het hoofdkantoor van Alohas is gevestigd in Spanje, en ook de gehele productie vindt plaats in Spanje. Het designproces begint in Barcelona. Vervolgens vindt de volledige productie plaats in Alicante. Door de korte afstand worden de ateliers regelmatig bezocht.  

duurzame schoen Alohas 

Milieuvriendelijke materialen van Alohas

Alohas heeft zowel schoenen van leer als vegan schoenen. Ze zijn continu bezig met het verduurzamen van hun collectie, en zo ook met het leer dat ze gebruiken. Zo werkt Alohas samen met een aantal leveranciers die gecertificeerd zijn door de Leather Working Group. Zij zijn het ’s werelds grootste duurzaamheidsprogramma op het gebied van leer. Alohas verduurzaamt ieder seizoen weer en zo proberen ze steeds meer samen te werken met gecertificeerde leveranciers. Voor de selectie die bij Sophie Stone te koop is hebben wij speciaal gekozen voor modellen waarvan de materialen van gecertificeerde leveranciers afkomstig zijn. Zo weten we zeker dat het leer op een zo duurzaam en milieuvriendelijke mogelijke manier wordt verkregen.

Alohas West Black Vintage Boots | Sophie Stone

Wat maakt Alohas zo duurzaam?

Even samengevat, wat maakt Alohas nu zo duurzaam? Eigenlijk kunnen we het samenvatten aan de hand van 4 kenmerken: eerlijk gemaakt, gemaakt in Europa, innovatieve materialen en gerecyceld materiaal.

Eerlijk gemaakt:Alle schoenen van Alohas worden geproduceerd in Spanje. Zo worden de ateliers vaak bezocht om te zorgen dat de arbeidsomstandigheden in lijn liggen met de waarden van Alohas.

Gemaakt in Europa: Alohas produceert uitsluitend in Spanje. Deze lokale productie zorgt ervoor dat de onderdelen geen lange afstanden af hoeven te leggen. Dat heeft ook een groot voordeel voor het milieu. Het zorgt namelijk voor minder CO2 uitstoot.

Innovatieve materialen:Voor de vegan schoenen wordt gebruik gemaakt van bijzondere en duurzame materialen. Deze worden namelijk gemaakt van mais- en cactusleer. Deze materialen zijn speciaal uitgekozen om hun vele voordelen. Zo zorgt Alohas ervoor dat het plantaardige leer lang meegaat.

Gerecycled materiaal: Naast het duurzame leer heeft Alohas nog meer onderdelen gemaakt van duurzame materialen. Zo zijn de zolen gemaakt van maar liefst 99% gerecycled materiaal. 

 

Bekijk nu alle Alohas hier. We zijn benieuwd, wat is jouw favoriet van Alohas?

Anna Sophie Slingerland