Het beste is om jouw Bufandy sjaal zo min mogelijk te wassen. Op deze manier zorg je ervoor dat de sjaal mooi en zacht blijft. Maar soms kun je het niet vermijden en wil je hem toch wassen. Het kost even tijd om de extreme zachtheid en luchtigheid van de alpaca producten na een wasbeurt te behouden, maar de belangrijkste tips hebben wij voor jou op een rijtje gezet:

Tips:

  • Was de sjaal met de hand of in een wol was programma op een lage temperatuur
  • Gebruik heel weinig wasmiddel en geen wasverzachter
  • Was de sjaal alleen of met gelijke kleuren
  • Laat de sjaal aan de lucht drogen of heel kort in de droger op een lage stand om de luchtigheid van de sjaal te behouden
  • Het stomen van de sjaal is ook een aanbevolen optie
  • Tot slot, voor de perfecte afwerking: borstel met een zachte, fijnharige borstel in de richting van de alpaca haren. Strijk de sjaal daarna op lage temperatuur (max. 110 graden) in dezelfde richting

 

Bufandy sjaal      Bufandy sjaal

 

  

(Brushed solid | Almond Milk)

Materiaal

De Bufandy sjaals zijn van een mix van 80% alpacawol en 20% acryl. Dit acryl wordt voornamelijk toegevoegd om het garen te versterken. Ook zorgt het acryl ervoor dat de sjaal minder afgeeft bij het gebruik. Deze twee aspecten zorgen ervoor dat de Bufandy sjaals langer mee gaan en duurzaam is. 

Verharing

Door het handwerk dat is gebruikt, hebben de alpaca sjaals een speciale 'geborstelde' textuur die de sjaal zijn super zachte touch geeft. Het nadeel van deze techniek is dat de sjaal de eerste keren dat je hem draagt een beetje zal afgeven. Uiteraard zal dit meer zichtbaar zijn bij felle kleuren op donkere jassen, en visa versa. Ook de combinatie van materialen kan een trigger zijn voor de sjaal om meer haren te verliezen. Dit is niet blijvend en stopt na een paar keer dragen. Vooral in combinatie met andere wollen producten kan dit wat erger zijn. 

 

Bufandy sjaal      Bufandy sjaal

 

 

 

 

 

  

(Brushed solid - Misty Sage)

 

Shop alle prachtige Bufandy sjaals via: www.sophiestone.nl 

Anna Sophie Slingerland