Klaar met je Sophie Stone outfit? Dit kun je ermee doen. Wij hopen natuurlijk dat je jarenlang plezier hebt van jouw Sophie Stone kleding. Maar toch kunnen er redenen zijn waarom je van een bepaald kledingstuk af wilt. Misschien heb je het item wel zo vaak gedragen dat het helemaal afgedragen is of misschien is het simpelweg niet meer jouw stijl. Gelukkig zijn er veel opties om jouw kleding een nieuw leven te geven, wat de reden dan ook is. We hebben voor je alle opties op een rijtje gezet zodat je makkelijk een keuze kunt maken.

Verkoop je kleding

Door je kleding te verkopen maak je hier een ander blij mee en houd je er zelf ook nog wat aan over. Manieren hiervoor zijn bijvoorbeeld apps als Vinted, Marktplaats of The Next Closet. Of breng je kleding naar een tweedehandswinkel die de opbrengst met je deelt of meld je aan voor een (kleding)markt als de IJ-Hallen. Er zijn echt opties genoeg, je moet er alleen even tijd voor vrij maken.

Ruil je kleding

Ook een optie is het ruilen van kleding. Je kan opzoek gaan naar een organisatie die een kledingruil organiseert bij jou in de buurt. Of misschien nog veel leuker, je kunt je eigen kledingruil organiseren met je vriendinnen. Hoe je dit het beste kan aanpakken lees je hier op de blog van When Sara Smiles. Alvast veel ruil plezier.

Doneer je kleding

Als je je kleding weg wil doen en er zelf niet echt iets voor terug hoeft, is doneren een mooie optie. Hier zijn veel opties voor, zoals het bedrijf Sympany. In het hele land staan kledingcontainers van Sympany waar je kleding in kan doen. Ook kun je kleding doneren aan initiatieven zoals Dress For Succes, de Reshare store of de kledingbank. Kleine moeite, groot en mooi gebaar.

Kleding tweede leven

 

Kleding recyclen

Als je kleding niet meer geschikt is om te dragen, kun je het altijd nog recyclen. Dit kan via Sympany. Dit bedrijf recycled oude kleding tot nieuwe stof. Bijvoorbeeld schoonmaakdoeken of isolatiemateriaal. Zo krijgt versleten kleding toch nog een tweede leven.

Anna Sophie Slingerland