Wat is REFIBRA ?

In de Sophie Stone collectie vind je het materiaal REFIBRA. REFIBRA is een duurzame vorm van lyocell en wordt gemaakt van houtpulp, verkregen uit duurzaam beheerde bossen, en gerecyclede katoenresten die bijvoorbeeld tijdens de productie van kleding overblijven. Door minder nieuwe grondstoffen te gebruiken verminder je de ecologische impact. Wat overblijft van het ene proces wordt input voor het andere, zodat het blijft circuleren. REFIBRA-technologie geeft een tweede leven voor pre-consumptie katoenafval van kledingproductie.

Het closed loop productieproces van REFIBRA is gelijk aan het proces bij Tencel, waarbij er geen giftige oplosmiddelen worden gebruikt en er zuinig met energie wordt omgegaan.

 Voordelen van REFIBRA
  • Duurzaam beheerde bossen

Tencel Lyocell-vezels met REFIBRA-technologie worden geproduceerd uit een mix van houtpulp uit duurzaam beheerde bossen en tot een derde van de pulpkatoenresten. Omdat beide grondstoffen afkomstig zijn van plantaardige bronnen, zijn de resulterende vezels 100% biobased. 

  • 95% minder watergebruik

Met behulp van het closed loop productieproces worden Tencel Lyocell-vezels geproduceerd met gebruik van REFIBRA-technologie. Hierbij wordt 95% minder water gebruikt voor het produceren van conventioneel katoen en het heeft met een hoge hulpbronnenefficiëntie en een lage impact op het milieu.

  • Composteerbaar en biologisch afbreekbaar.

Het afdanken van ongewenste kledingstukken wordt ook aangepakt. De tencel lyocell stoffen in combinatie met refibra zijn volledig composteerbaar en biologisch afbreekbaar, De producten van dit materiaal zijn gemaakt, kunnen volledig terugkeren naar de natuur.

 

Eigenschappen van REFIBRA

  • Fijn voor de huid

REFIBRA gecombineerd met Tencel zorgt voor een fijen zachte stof die ook geschikt is voor een gevoelige huid.

  • Vochtigregulatie

Tencel Lyocell-vezels absorberen vocht efficiënter dan katoen en ondersteunen de natuurlijke warmteregeling van het lichaam. 

  • Kracht

Tencel Lyocell-vezels zijn erg krachtig, duurzaam en leveren langdurige kwaliteit.

Shop kleding van REFIBRA™