OEKO-TEX viscose | Sophie Stone

Wat is OEKO-TEX viscose? 

OEKO-TEX viscose is een natuurlijk materiaal dat wordt geproduceerd uit houtpulp, vaak afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Het staat bekend om zijn luxueuze uitstraling en zachte gevoel op de huid. Viscose wordt gewaardeerd vanwege zijn veelzijdigheid en ademend vermogen, waardoor het perfect is voor verschillende kledingstukken, van casual tops tot elegante jurken.

Duurzaamheid in het DNA

Bij de productie van OEKO-TEX viscose wordt speciale aandacht besteed aan milieuvriendelijke processen. Fabrikanten die OEKO-TEX gecertificeerd zijn, moeten voldoen aan strikte criteria met betrekking tot milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid. Dit betekent dat OEKO-TEX viscose vrij is van schadelijke stoffen en chemicaliën, wat resulteert in textiel dat veilig is voor zowel u als het milieu.

Voordelen van OEKO-TEX Viscose:

  1. Milieuvriendelijk: de productie van OEKO-TEX viscose minimaliseert de impact op het milieu door gebruik te maken van duurzame bronnen en processen.
  2. Huidvriendelijk: OEKO-TEX viscose is hypoallergeen en zacht voor de huid, waardoor het ideaal is voor mensen met een gevoelige huid.
  3. Ademend: Het natuurlijke karakter van viscose zorgt ervoor dat kledingstukken gemaakt van dit materiaal ademend zijn en comfortabel aanvoelen, zelfs op warme dagen.
  4. Veiligheid gegarandeerd: Het OEKO-TEX certificeringsproces zorgt ervoor dat het eindproduct vrij is van schadelijke stoffen en veilig is voor zowel consumenten als producenten.

Waarom kiezen voor OEKO-TEX Viscose?

Door te kiezen voor OEKO-TEX viscose draag je bij aan een meer duurzame mode-industrie. Bovendien geniet je van hoogwaardige kledingstukken die niet alleen stijlvol zijn, maar ook vriendelijk voor mens en milieu.