Wat is Merino wol? | Sophie Stone

Wat is Merino wol?

Merino wol is wol van het Merino schaap. Deze wol wordt gezien als de hoogste kwaliteit schapenwol die er is. De wol is zeer zacht en heeft een fijne structuur (bij een Merinos schaap groeien er tien zo veel haartjes per vierkante centimeter dan bij een gewoon schaap). Bovendien kriebelt deze wol niet. 

 

Biologische Merino wol 

De kleding van Merino wol die je in de Sophie Stone collectie vindt, is afkomstig van biologisch gehouden Merino schapen. Deze wol is GOTS-gecertificeerd en bij de schapen waar de wol van afkomstig is vindt geen mulesing plaats. 

 

Kleding van Merino wol

  • Temperatuur regulerend: merino schapen wonen in gebieden met extreme temperatuurschommelingen. Hun wol is in staat hen zowel voor grote warmte als tegen extreme kou te beschermen. De wol zal bij het dragen zal de lichaamstemperatuur aannemen.

  • Absorbeert geen geur: in tegenstelling tot katoen hoeft merino wol niet vaak gewassen te worden, het neemt geuren nauwelijks op. Even luchten is vaak genoeg om het kledingstuk weer fris te kunnen dragen. 

  • Vochtabsorberend en ademend: merino wol heeft de eigenschap vocht op te nemen en naar de droge kant van de stof te transporteren. Hierdoor voelt het altijd droog en comfortabel aan.