Wat is biologisch linnen?

Linnen wordt gemaakt van vlas, een van de oudste planten ter wereld. Biologisch linnen, in tegenstelling tot conventioneel linnen, wordt verbouw zonder gebruik van pesticiden, kunstmest en genetisch gemodificeerde zaden. Daarnaast wordt het meeste vlas in Europa verbouwd, waar gedegen toezicht wordt gehouden op de naleving van milieu- en sociale richtlijnen. De items van linnen uit de Sophie Stone collectie dragen het GOTS-keurmerk

 

Kleding van biologisch linnen 

Kleding gemaakt van biologisch linnen is zacht en lichtgewicht, gaat lang (het is sterker dan katoen) mee en is relatief goed bestand tegen vuil. Bovendien is het absorberend en voert vocht af van het lichaam, ideaal voor in de zomer dus! Linnen heeft een karakteristieke look door de 'slubs' in het materiaal: kleine verdikkingen in de stof. 

 

(Biologisch) linnen wassen 

Omdat linnen erg kan kreuken was je het bij voorkeur in een half volle wasmachine. Was op 30oC met een programma dat lang weekt, kort wast, spoelt en kort centrifugeert. Haal je linnen kleding meteen als de wasmachine klaar is uit de trommel en laat de kleding aan een waslijn drogen. Je kunt het eventueel strijken als het nog vochtig is. 

 

Kleding van biologisch linnen bij Sophie Stone

Bij Sophie Stone kiezen we bewust voor (biologisch) linnen. Wij doen ons best om de mooiste, eerlijke kledingmerken voor jullie te selecteren. Voor ons staat voorop dat kleding onder de juiste omstandigheden geproduceerd wordt en daarbij geen kinderhanden aan te pas komen. Dit zou volgens ons vanzelfsprekend moeten zijn. Een kledingstuk kan niet 100% duurzaam zijn. Daarom kiezen wij voor slow fashion merken die bewust nadenken over hoe zij hun productieproces kunnen verduurzamen. Elk seizoen zien wij dan ook vooruitgang bij onze favoriete slow fashion merken, en moedigen wij hun verduurzamingsproces aan!

Als je het fijn vindt om linnen kleding te dragen, dan raden wij o.a. ons slow fashion merk Jan 'n June aan. Zij maken regelmatig items van linnen. Hier shop alle items in onze collectie van biologisch linnen.

BewarenBewaren