Wat is biologisch linnen?

Linnen wordt gemaakt van vlas, een van de oudste planten ter wereld. Biologisch linnen, in tegenstelling tot conventioneel linnen, wordt verbouw zonder gebruik van pesticiden, kunstmest en genetisch gemodificeerde zaden. Daarnaast wordt het meeste vlas in Europa verbouwd, waar gedegen toezicht wordt gehouden op de naleving van milieu- en sociale richtlijnen. De items van linnen uit de Sophie Stone collectie dragen het GOTS-keurmerk

 

Kleding van biologisch linnen 

Kleding gemaakt van biologisch linnen is zacht en lichtgewicht, gaat lang (het is sterker dan katoen) mee en is relatief goed bestand tegen vuil. Bovendien is het absorberend en voert vocht af van het lichaam, ideaal voor in de zomer dus! Linnen heeft een karakteristieke look door de 'slubs' in het materiaal: kleine verdikkingen in de stof. 

 

(Biologisch) linnen wassen 

Omdat linnen erg kan kreuken was je het bij voorkeur in een half volle wasmachine. Was op 30oC met een programma dat lang weekt, kort wast, spoelt en kort centrifugeert. Haal je linnen kleding meteen als de wasmachine klaar is uit de trommel en laat de kleding aan een waslijn drogen. Je kunt het eventueel strijken als het nog vochtig is. 

 

SHOP KLEDING VAN LINNEN

Shop bio linnen | Sophie Stone

 

 

 

BewarenBewaren