Bij Sophie Stone bieden we een selectie duurzame kledingmerken aan, die allemaal bijdragen aan een eerlijke, duurzame en innovatieve kledingindustrie. 100% duurzame kleding maken zou natuurlijk mooi zijn, maar dit gaat niet lukken. Elk nieuw gemaakt product zal een negatieve impact hebben op onze planeet. Onze merken en wij doen wel zoveel mogelijk ons best om deze impact te verkleinen. Zo zorgen wij samen ervoor dat wij respect hebben voor mens, dier en milieu.

Vanaf het moment dat alle nieuwe items in ons magazijn aankomen tot het moment dat de orders bezorgd worden bij onze klanten, proberen wij al onze keuzes op een bewuste en zo duurzaam mogelijke manier te maken. Ben je benieuwd naar wat wij allemaal al doen, wat jij kan doen, én wat onze plannen voor 2023 zijn? Lees verder op deze impact-pagina.

duurzame-verpakking-take-it-slow

Duurzame Sophie Stone pakketjes

Dagelijks worden alle Sophie Stone orders met veel liefde ingepakt. Naast dat we dit met zorg en veel aandacht doen, gebruiken we hiervoor ook bewust zo duurzaam mogelijk verpakkingsmaterialen. Duurzame kleding willen we immers op een zo duurzaam mogelijke manier bezorgen. Dit is wat wij doen:

  • 100% gerecycled verzendzakken

De verzendzakken die we gebruiken zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic producten zoals single use plastic tasjes en/of flesjes. Dit plastic wordt in een recyclingbedrijf verwerkt tot verzendzakken. Hiermee verdubbelen we de oorspronkelijke levensduur van single use plastic. Als een klant een order wil retourneren dan verdriedubbelen we het zelfs. Dit omdat de verzendzakken een handige tweede plakstrip hebben waardoor de verzendzak opnieuw gebruikt kan worden voor een retour. Ook als je onze bestelling houdt, kun je de zak bewaren om iets anders in retour te sturen. Wil je er liever vanaf? Gooi hem dan weg in de restafval container.

  • Verzenddozen van graskarton
Naast gerecyclede verzendzakken, gebruiken we bij Sophie Stone brievenbusdoosjes van graskarton. Dit is een milieuvriendelijk alternatief voor karton. Graskarton wordt gemaakt van vers gemaaid, zongedroogd gras. De vezels van deze hernieuwbare grondstof zijn zeer geschikt voor het produceren van stevig karton. Het verschil met regulier karton is dat de CO2 uitstoot tijdens de productie 50% lager is. Het gebruik van water en chemicaliën is 65% lager en er wordt 30% minder energie verbruikt. Door de bijzondere structuur zie je overduidelijk de groene grasvezel. De postdoos heeft daardoor een lichtgroen-grijze kleur. De postdoos is uitermate geschikt voor webshops, postorderbedrijven en postkamers.
  • Duurzame stickers

We hebben gekozen voor stickers gemaakt van paperwise. Dit is een milieuvriendelijk materiaal dat bestaat uit 100% landbouwafval. Hierdoor hoeven er bij de productie geen bomen gekapt te worden. Daarnaast is zijn de stickers door de composteerbare lijm: BioTAK® ook nog biologisch afbreekbaar.

  • Hergebruik van kartonnendozen

Wij houden van dozen hergebruiken en recyclen tot het écht niet meer kan. Daarom ontvangen sommige klanten iets mindere mooie, al eerder gebruikte doos. Uiteraard alleen als de inhoud onbeschadigd bij de klant bezorgt kan worden. Sophie Stone hergebruikt niet alleen dozen die door klanten zijn geretourneerd, maar ook andere dozen die we ontvangen hebben van bijvoorbeeld onze leveranciers. Op deze manier proberen we eenmalig gebruik van karton zo veel mogelijk te beperken.

positieve-impact-samenwerken-donaties

Positieve impact door samenwerken & donaties

Sophie Stone werkt samen met andere duurzame organisaties om zoveel mogelijk positieve impact te maken. Dit doen we door onder andere lezingen en voorlichtingen te geven over de mode-industrie en duurzame mode maar ook door te schenken aan goede doelen.

November 2022, Beroepenmarkt Soest - Scholieren voorlichting gegeven over de impact van de kledingindustrie en interesse gewekt in een carriere in duurzame mode. 

November 2022, Warm Friday – 80 (nieuwe) kledingstukken gedoneerd aan de Kledingbank in Utrecht. 

November 2021, Warm Friday – 40 (nieuwe) kledingstukken gedoneerd aan de Kledingbank in Utrecht. 

November 2020, Warm Friday – Sokken uitgedeeld bij het Slaaphuis voor daklozen in Utrecht. 

November 2019, Warm Friday – Sokken uitgedeeld bij het Slaaphuis voor daklozen in Utrecht. 

 

impact-doelen-take-it-slow-2022

Welke impact maak jij?

Niet alleen Sophie Stone zorgt voor een positieve impact in de mode-industrie, ook jij kan hier een grote rol inspelen. Een duurzame, eerlijke en innovatieve kledingindustrie. Welke modeliefhebber wil dit niet? Grote kans dat jij hieraan wil bijdragen, maar nog niet goed weet hoe. Door te shoppen bij een kleine ondernemer als Sophie Stone support je een idealistische onderneming. Met elke euro die je uitgeeft stem je eigenlijk; ‘dit product wil ik graag hebben, dit merk is goed bezig’. Aan welke bedrijven en merken wil jij je stem & geld uitgeven?

Daarnaast maak je een belangrijke keuze wanneer je kiest voor slow fashion. Zo steun je alle mensen in de gehele supply chain die de kleding met veel liefde en aandacht produceren. Iedereen die meewerkt aan het maken van duurzame kleding, wordt goed behandeld en krijgt eerlijk betaald. Van de grondstof tot aan het daadwerkelijk confectioneren, alles wordt gedaan met een zo min mogelijke negatieve impact op de aarde. Door voor Sophie stone te kiezen, kies jij voor:

  1. Duurzame stoffen

Alle items van Sophie Stone zijn gemaakt van duurzame stoffen en materialen. Er zijn veel mooie duurzame materialen die geschikt zijn voor de productie van kleding, en vaak hebben ze vele voordelen. Zo hebben we materialen die verduurzaamd zijn zoals biologisch katoen in plaats van conventioneel katoen of gerecycled polyester in plaats van polyester. Maar ook geheel nieuwe innovatieve materialen zoals EcoVero™, Tencel™ en vegan microfibre ‘leer. Al deze materialen verbruiken minder water, minder of geen chemicaliën en minder CO2 uitstoot. Wil je meer informatie over de duurzame stoffen? Bekijk onze duurzame materialengids.

  1. Eerlijke productie

Alle kleding bij Sophie Stone wordt eerlijk geproduceerd, vaak in landen dichtbij huis. De ateliers worden regelmatig bezocht door de merken en moeten aan strenge eisen voldoen. Ook zijn er keurmerken zoals het SA8000-keurmerk en Fairtrade keurmerk die kunnen aantonen dat de ateliers beschikken over veilige, gezonde werkruimtes en goede arbeidsvoorwaarden voor de werknemers. Maar als een merk niet beschikt over dit keurmerk, betekent het niet dat er geen eerlijke productie plaatsvindt. Deze certificaten kosten veel geld en jonge merken hebben vaak dit budget (nog) niet. Het is belangrijk dat een bedrijf transparant is over hun productie en dit kan aantonen aan ons. Wij zoeken dit allemaal haarfijn voor je uit!

  1. Tijdloze kwaliteitsitems

Bij Sophie Stone spelen wij niet in op snel opeenvolgende trends, maar hebben we een met liefde en zorg uitgekozen selectie aan tijdloze items. Gemaakt van een duurzame hoge kwaliteit. Door voor tijdloze items te kiezen voorkom je dat kleding snel uit de mode raakt en achter in je kledingkast belandt. Bij Sophie Stone zijn we altijd opzoek naar de juiste balans, alsnog stijlvol en modieus, maar niet trendgericht. Bij Sophie Stone shop je mooie kwalitatief hoogwaardige items die altijd makkelijk te combineren zijn met elkaar.