Onderjurk: say what?! 

De onderjurk is weer helemaal terug van weggeweest, en hoe! Bij een onderjurk denk je al snel aan het tuttige en degelijke hemd van je oma, maar tegenwoordig kan je de onderjurk bíjna als je favoriete Little Black Dress dragen. Gemaakt van een super fijne ademende stof, met subtiele kanten details, zorgt deze voor extra comfort in de koude wintermaanden. Maar er zijn nog veel meer redenen om een onderjurk te dragen, denk bijvoorbeeld aan al die leuke zomerjurkjes die je nu gewoon kan dragen en niet achterin je kast hoeft op te bergen omdat het seizoen er niet meer naar is. Met een fijne onderjurk en een vestje stap jij gewoon vrolijk de deur uit omdat de onderjurk zorgt voor nét dat beetje extra warmte

 Hier kan je onze mooie onderjurken vinden.

 

Kleding gaat langer mee met een onderjurk

Daarnaast gaan jouw jurken ook een stuk langer mee, wat dan natuurlijk ook weer duurzamer is! Wanneer je een onderjurk draagt hoef je je favo jurkjes minder vaak te wassen, loop je minder te plukken omdat de jurk niet opkruipt en zal je ook minder last hebben van lelijk wordende randjes op de stof omdat de onderjurk afkleedt en de vormen van jouw lichaam mooier doet uitkomen. Daarnaast is een onderjurk ook handig wanneer jouw jurk snel statisch wordt en tegen je benen aanplakt. Hier heb je met een onderjurk geen last van! 

 

Geen inkijk of gekriebel

Ook is de onderjurk een uitkomst als je graag een wikkeljurk draagt, maar bang bent dat deze open waait of open valt. Met een mooie onderjurk heb jij niets meer te vrezen, en kom jij warm en stijlvol de dag door. Mocht je jurkje nou van een dunnere stof zijn gemaakt en een beetje doorschijnen, dan biedt de onderjurk ook als uitkomst. Of wanneer jij niet goed tegen wol kan en dit wel is verwerkt in een jurk die jij héél graag wil dragen, dan is een onderjurk jouw beste vriend. Idem met jouw favoriete paillettenjurk die toch wel een beetje prikt.

Waarom draag je een onderjurk? 

Samengevat draag je een onderjurk om de volgende redenen: 

 

Jurken | Sophie Stone

Waar moet je op letten bij het kopen van een onderjurk? 

Vanzelfsprekend maar toch de moeite om te benoemen is de kleur van je onderjurk. Vooral bij lichtere stoffen is het van belang om een lichte kleur onderjurk te dragen, het liefst één die zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur ligt. Bij donkere stoffen kan je juist heel goed een donkere onderjurk dragen, bij een lager decolleté geeft het dan de illusie van een mooie kanten topje. 

 

Perfecte lengte van je onderjurk 

Naast de kleur, is de lengte van de onderjurk ook een belangrijke. Je wilt natuurlijk niet dat jouw onderjurk, onder je jurk vandaan komt. Zorg er dus voor dat de onderjurk zo'n 5cm korter is dan de jurk die je draagt. Mocht het nou zo zijn dat je onderjurk te lang is, dan zou je deze met een paar simpele steekjes in kunnen korten. Wanneer je deze weer bij een langere jurk wil dragen, maak je deze gemakkelijk los. Omdat je zoveel mogelijk naden en zichtbare randjes wil voorkomen is het ook een optie om de jurk korter te maken door middel van een plakzoom. Met een dubbelzijdige plakstrip en een strijkijzer zoom je dan gemakkelijk de onderjurk om. 

 

Welk materiaal voor een onderjurk

Over naden gesproken, zoek een onderjurk uit die zo min mogelijk voelbare en zichtbare naden heeft voor het ultieme draagcomfort en de mooiste look. Last but not least - de stof. Hoe de stof op je huid voelt is natuurlijk ook van groot belang. Een fijne ademende stof, zoals onze heerlijk zachte biologische katoen voelt aan als een tweede huid en zorgt ervoor dat jouw lichaamstemperatuur ultiem gereguleerd wordt. 

People Tree Onderjurk Zwart Nude | Sophie Stone

De zwarte en nude onderjurk van People Tree zijn van super zacht biologisch katoen en lopen vanaf de middel iets uit, zodat jij optimaal draagcomfort ervaart. 

 

Onderjurk matchen met je ondergoed

Wij zijn inmiddels overtuigd van de voordelen van het dragen van een onderjurk, jij ook? Oh, en je kan de onderjurk natuurlijk ook gewoon als nachthemd dragen! Voor het allermooiste effect, zonder zichtbare randjes en naden draag je deze fijne slip en of bralette onder de jurk, ook van People Tree. Voor meer underwear-inspo, klik hier!

 People Tree Underwear | Sophie Stone

Marijne Hofman