over Miss Green

Miss Green Kleding l Sophie Stone

Het merk Miss Green 

Miss Green is een Nederlands merk dat staat voor kwaliteit en comfort. De collectie van Miss Green bestaat uit items gemaakt van biologische katoen, duurzaam bamboe en non-mulesing wol. Je vindt er tijdloze basic jurkjes, hippe broeken en leuke tops. Een belangrijk uitgangspunt voor Miss Green is draagcomfort bij iedere gelegenheid.

 

Productie

Mensen die Miss Green kleding maken verdienen een eerlijk salaris en werken onder goede arbeidsomstandigheden. De kleding wordt geproduceerd in Europese en Indiase ateliers die GOTS gecertificeerd zijn en de SA 8000 standaard volgen.

In het productieproces worden er geen schadelijke chemicaliën gebruikt en de stoffen zijn gegarandeerd biologisch. Het betekent ook dat de stoffen op een verantwoorde manier worden verwerkt. Bij het verven wordt vaak veel water gebruikt om te spoelen. Het spoelwater wordt in deze fabrieken gezuiverd en opnieuw opgenomen in het productieproces, een gesloten watersysteem dus. De naaiateliers voldoen aan de hoogste criteria als het gaat om maatschappelijk verantwoord produceren; de zogeheten SA 8000 standaard. Lees hier meer over GOTS en SA 8000.

Shop Miss Green kleding 

over Miss Green l Sophie Stone

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

én ontvang €5,- korting op je bestelling!